Sağlık Bakanlığı Tescilli ‘Şifalı Altın’ Giresun'da Kıymete Bindi!

SAĞLIK (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.04.2024 - 16:09, Güncelleme: 13.04.2024 - 16:09 7118 kez okundu.
 

Sağlık Bakanlığı Tescilli ‘Şifalı Altın’ Giresun'da Kıymete Bindi!

Giresun Şebinkarahisar'da Madımak Otu toplama sezonu açıldı! Lezzetiyle ve şifalı olmasıyla dikkat çeken madımak bitkisi Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendi!
2024 yılında bahar ayının gelmesiyle yöre kadınları tarafından toplanıyor. Gümüşhane, Erzincan, Tokat ve Giresun'un iç kesimlerinde yer alan Şebinkarahisar ilçesinde yetişen madımak otunun toplama sezonu başladı. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde kendiliğinden yetişen ve yöresel lezzetiyle ün salan madımak otu, Sağlık Bakanlığı'nın tıbbi bitki listesinde yer alıyor. 2024 yılının toplama sezonu başlayan bitki de ilk hasat yapıldı. Yöre kadınları tarafından çeşitli yemeği yapılan ve gastronomi açısından büyük bir öneme sahip madımak otu Sağlık Bakanlığı tarafından şifalı bitkiler olarak tescillenmesiyle daha da bir öneme sahip oldu. Şebinkarahisarlı kadınlar, doğada kendiliğinden yetişen lezzetli ve şifalı madımak otunu toplamaya başladı. Bu yıl da madımak otu, hem yöresel lezzet hem de şifalı bitki olarak sofralara ve mutfaklara taşınacak. YAĞIŞLI GEÇEN BAHAR AYLARI BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI Şebinkarahisar'da büyük bir öneme sahip olan madımak bitkisi yöre halkı tarafından çorbası yapılarak tüketiliyor. Yöre kadınlarının birbiriyle yarışarak topladığı madımak otuna zaman zaman erkekler de eşlik ediyor. Bahar aylarının yağışlı geçmesiyle güneşli giden hava ile birlikte büyümeye başlayan madımak otu toplanmaya başladı. SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİFALI BİTKİLER OLARAK TESCİLLEDİ Madımak Otu Neler Sunuyor? Sağlık Bakanlığı Tarafından Tescillenmiş Şifalı Özellikler: Madımak otu, Sağlık Bakanlığı tarafından şifalı bitki olarak tescillendi. Bu sayede madımak otunun hem yöresel lezzet olarak hem de şifalı bitki olarak tanınırlığı ve kullanımı artacak. Lezzetli Yemekler: Madımak otu, çorbasıyla meşhur bir bitki. Kurutularak da besin olarak tüketiliyor. Zengin Besin İçeriği: Madımak otu, A vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Ayrıca, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller de içerir. Faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kansızlığı önler, kemik ve diş sağlığını korur, cilt ve saç sağlığını iyileştirir, kanser riskini azaltır.   Şebinkarahisar'da Madımak Otu Yetiştiriciliği: Şebinkarahisar, madımak otu yetiştiriciliği açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bölgenin iklimi ve toprak yapısı madımak otu için idealdir. Şebinkarahisar'da doğada kendiliğinden yetişen madımak otu, lezzeti ve şifalı özellikleriyle diğer bölgelerde yetişen madımak otundan ayrılır.  
Giresun Şebinkarahisar'da Madımak Otu toplama sezonu açıldı! Lezzetiyle ve şifalı olmasıyla dikkat çeken madımak bitkisi Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendi!

2024 yılında bahar ayının gelmesiyle yöre kadınları tarafından toplanıyor. Gümüşhane, Erzincan, Tokat ve Giresun'un iç kesimlerinde yer alan Şebinkarahisar ilçesinde yetişen madımak otunun toplama sezonu başladı.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde kendiliğinden yetişen ve yöresel lezzetiyle ün salan madımak otu, Sağlık Bakanlığı'nın tıbbi bitki listesinde yer alıyor. 2024 yılının toplama sezonu başlayan bitki de ilk hasat yapıldı. Yöre kadınları tarafından çeşitli yemeği yapılan ve gastronomi açısından büyük bir öneme sahip madımak otu Sağlık Bakanlığı tarafından şifalı bitkiler olarak tescillenmesiyle daha da bir öneme sahip oldu.

Şebinkarahisarlı kadınlar, doğada kendiliğinden yetişen lezzetli ve şifalı madımak otunu toplamaya başladı. Bu yıl da madımak otu, hem yöresel lezzet hem de şifalı bitki olarak sofralara ve mutfaklara taşınacak.

YAĞIŞLI GEÇEN BAHAR AYLARI BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI

Şebinkarahisar'da büyük bir öneme sahip olan madımak bitkisi yöre halkı tarafından çorbası yapılarak tüketiliyor. Yöre kadınlarının birbiriyle yarışarak topladığı madımak otuna zaman zaman erkekler de eşlik ediyor.

Bahar aylarının yağışlı geçmesiyle güneşli giden hava ile birlikte büyümeye başlayan madımak otu toplanmaya başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİFALI BİTKİLER OLARAK TESCİLLEDİ

Madımak Otu Neler Sunuyor?

Sağlık Bakanlığı Tarafından Tescillenmiş Şifalı Özellikler: Madımak otu, Sağlık Bakanlığı tarafından şifalı bitki olarak tescillendi. Bu sayede madımak otunun hem yöresel lezzet olarak hem de şifalı bitki olarak tanınırlığı ve kullanımı artacak.

Lezzetli Yemekler: Madımak otu, çorbasıyla meşhur bir bitki. Kurutularak da besin olarak tüketiliyor.

Zengin Besin İçeriği: Madımak otu, A vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Ayrıca, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi mineraller de içerir.

Faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler, kansızlığı önler, kemik ve diş sağlığını korur, cilt ve saç sağlığını iyileştirir, kanser riskini azaltır.

 

Şebinkarahisar'da Madımak Otu Yetiştiriciliği:

Şebinkarahisar, madımak otu yetiştiriciliği açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bölgenin iklimi ve toprak yapısı madımak otu için idealdir. Şebinkarahisar'da doğada kendiliğinden yetişen madımak otu, lezzeti ve şifalı özellikleriyle diğer bölgelerde yetişen madımak otundan ayrılır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.