ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARINDAN CAN DOSTLARA YUVA YAPTILAR

GÜNDEM 17.12.2023 - 16:27, Güncelleme: 17.12.2023 - 16:28 3352+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARINDAN CAN DOSTLARA YUVA YAPTILAR

Manisa’da Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu’nda öğrenciler soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı, takdir topladı. Kuşlar için yuva, kedi ve köpekler için kulübe yaptılar.
Öğrenciler örnek davranışlarıyla yürekleri ısıttılar. Şehzadeler ilçesinde bulunan Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu’nda Matematik Öğretmeni Hatice Bozkurt eşliğinde öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yuvalar ve kulübeleri yaptılar. Hazırlanan kuş yuvaları okul bahçesindeki ağaçlara asılırken, kedi ve köpek kulübeleri de belirli noktalara konuldu. Kedi ve köpekler ise kendileri için yapılan kulübeleri girerek soğuk havalarda ısınmaya başladılar.. Öğretmen Hatice Bozkurt, “ Biz kedi, köpek ve kuşlarımız için yemler astık ağaçlara, kulübeler yaptık. Her gün onlara mama veriyoruz. Artık bir sokakta bir köpeğin yanından geçerken acaba bu aç mı diye bakmaya başladılar. Önceleri tekmeleyen çocuklar aç mı diye bakıyorlar. Birlik beraberlik kazandılar” dedi. Yuva ve kulübeleri geri dönüştürülebilir malzemelerden yaptıklarını açıklayan Bozkurt, bu çalışmaya aynı zamanda doğaya da katkı sunduklarını belirtti. Öğrenci Menese Karaaslan, “Bizim nasıl oturduğumuz yaşadığımız bir yuvamız varsa onların da olmasını istedik. Arkadaşlarımızla birlikte hem eğlenerek hem de birlikte güzel kulübeler yaptık. Kulübeleri yerleştirdikten sonra kediler hemen girmeye başladı. Mamalarını yediler, bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi. Bir diğer öğrenci Gülşah Berksoy, “Böylece sokakta gördüğümüz hayvanlara daha fazla yardımcı olacağız. Hayvanları sevmeyenler vardı onlar da sevmeye başladı. Eğlenerek öğrenerek kulübeleri yaptık” diye konuştu.
Manisa’da Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu’nda öğrenciler soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı, takdir topladı. Kuşlar için yuva, kedi ve köpekler için kulübe yaptılar.

Öğrenciler örnek davranışlarıyla yürekleri ısıttılar. Şehzadeler ilçesinde bulunan Dr. Ömer Faruk Meriç İlköğretim Okulu’nda Matematik Öğretmeni Hatice Bozkurt eşliğinde öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yuvalar ve kulübeleri yaptılar. Hazırlanan kuş yuvaları okul bahçesindeki ağaçlara asılırken, kedi ve köpek kulübeleri de belirli noktalara konuldu. Kedi ve köpekler ise kendileri için yapılan kulübeleri girerek soğuk havalarda ısınmaya başladılar.. Öğretmen Hatice Bozkurt, “ Biz kedi, köpek ve kuşlarımız için yemler astık ağaçlara, kulübeler yaptık. Her gün onlara mama veriyoruz. Artık bir sokakta bir köpeğin yanından geçerken acaba bu aç mı diye bakmaya başladılar. Önceleri tekmeleyen çocuklar aç mı diye bakıyorlar. Birlik beraberlik kazandılar” dedi. Yuva ve kulübeleri geri dönüştürülebilir malzemelerden yaptıklarını açıklayan Bozkurt, bu çalışmaya aynı zamanda doğaya da katkı sunduklarını belirtti. Öğrenci Menese Karaaslan, “Bizim nasıl oturduğumuz yaşadığımız bir yuvamız varsa onların da olmasını istedik.

Arkadaşlarımızla birlikte hem eğlenerek hem de birlikte güzel kulübeler yaptık. Kulübeleri yerleştirdikten sonra kediler hemen girmeye başladı. Mamalarını yediler, bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi. Bir diğer öğrenci Gülşah Berksoy, “Böylece sokakta gördüğümüz hayvanlara daha fazla yardımcı olacağız. Hayvanları sevmeyenler vardı onlar da sevmeye başladı. Eğlenerek öğrenerek kulübeleri yaptık” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.