Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı!

YAŞAM 09.06.2023 - 10:08, Güncelleme: 09.06.2023 - 10:08 5933+ kez okundu.
 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı!

“Türk İşaret Dilindeki Kelimelerin Eş Zamanlı Olarak Derin Öğrenme Yöntemiyle Sınıflandırılarak Yazıya Dönüştürülmesi” isimli proje ile Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 2023 yılı yazılım dalından 829 proje başvurusundan 12 proje Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Samsun Bölgesi yazılım dalında; bölge birincisi “Türk İşaret Dilindeki Kelimelerin Eş Zamanlı Olarak Derin Öğrenme Yöntemiyle Sınıflandırılarak Yazıya Dönüştürülmesi” isimli proje ile Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu. Danışman öğretmenliğini Bilişim Teknolojileri öğretmeni Esen Bulut, proje öğrencileri Elif Naz Apaydın, Deniz Genç ve müdür yardımcıları Ayşe Mersinlioğlu Köse ile birlikte 5-9 Haziran 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Türkiye finallerine yazılım dalında katıldılar. Ankara’da proje standları bir çok ziyaretçi tarafından ilgiyle dinlendi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin uzman proje öğretmenleri standlarını büyük bir ilgi gösterdiler. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerini okullarına davet ettiler. Ayrıca Antalya İnovasyon merkezinin bilgisayar ve yazılım mühendisleri de standlarına büyük ilgi gösterdiği öğrenildi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine 9 Haziran Cuma günü (bugün) yapılacak olan finalde başarılar diliyoruz.
“Türk İşaret Dilindeki Kelimelerin Eş Zamanlı Olarak Derin Öğrenme Yöntemiyle Sınıflandırılarak Yazıya Dönüştürülmesi” isimli proje ile Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TÜBİTAK yarışmasında finale kaldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 2023 yılı yazılım dalından 829 proje başvurusundan 12 proje Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Samsun Bölgesi yazılım dalında; bölge birincisi “Türk İşaret Dilindeki Kelimelerin Eş Zamanlı Olarak Derin Öğrenme Yöntemiyle Sınıflandırılarak Yazıya Dönüştürülmesi” isimli proje ile Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu.

Danışman öğretmenliğini Bilişim Teknolojileri öğretmeni Esen Bulut, proje öğrencileri Elif Naz Apaydın, Deniz Genç ve müdür yardımcıları Ayşe Mersinlioğlu Köse ile birlikte 5-9 Haziran 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Türkiye finallerine yazılım dalında katıldılar.

Ankara’da proje standları bir çok ziyaretçi tarafından ilgiyle dinlendi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nin uzman proje öğretmenleri standlarını büyük bir ilgi gösterdiler. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerini okullarına davet ettiler. Ayrıca Antalya İnovasyon merkezinin bilgisayar ve yazılım mühendisleri de standlarına büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine 9 Haziran Cuma günü (bugün) yapılacak olan finalde başarılar diliyoruz.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.