Manisa’nın Su Kaynakları Konusu Masaya Yatırıldı

GÜNDEM 17.03.2024 - 10:31, Güncelleme: 18.03.2024 - 11:27 1829+ kez okundu.
 

Manisa’nın Su Kaynakları Konusu Masaya Yatırıldı

Manisa’nın su kaynaklarının etkin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması kapsamlı toplantı, Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, şehrin su kaynaklarının mevcut durumu değerlendirilerek, gelecek stratejileri ve planlamaları görüşüldü.
Toplantıya Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, ulusal, havza ve il su kurulları ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Müdürü Faik Gürocak ve kurumun diğer yetkilileri katıldı. İl Müdür Yardımcısı Hülya Öncü kurum tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Su kaynaklarının doğru kullanımı açısından hayati öneme haiz sürdürülebilir politikalar, su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlayacak olan Ulusal Su Kurulunun kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 29 Kasım 2023 tarihli Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. İl Su Kurulu toplantısında; manisa sınırlarında yer alan Gediz ve Kuzey Ege Nehir havzaları Yönetim Planları kapsamında mevcut su tüketim alışkanlıkları, su kaynaklarının durumu, suyun arıtılması ve dağıtımı gibi konular detaylı bir şekilde ele alınmış olup, gelecek dönemde uygulanacak projeler ve politikalar değerlendirildi.. Kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla belirlenen bir takvim dahilinde toplanılması kayıtlara geçirildi.  
Manisa’nın su kaynaklarının etkin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması kapsamlı toplantı, Vali Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, şehrin su kaynaklarının mevcut durumu değerlendirilerek, gelecek stratejileri ve planlamaları görüşüldü.

Toplantıya Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, ulusal, havza ve il su kurulları ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Müdürü Faik Gürocak ve kurumun diğer yetkilileri katıldı. İl Müdür Yardımcısı Hülya Öncü kurum tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Su kaynaklarının doğru kullanımı açısından hayati öneme haiz sürdürülebilir politikalar, su kaynaklarının etkin yönetimi ve verimli kullanımı amacıyla üst düzeyde koordinasyon ve iş birliği sağlayacak olan Ulusal Su Kurulunun kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 29 Kasım 2023 tarihli Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

İl Su Kurulu toplantısında; manisa sınırlarında yer alan Gediz ve Kuzey Ege Nehir havzaları Yönetim Planları kapsamında mevcut su tüketim alışkanlıkları, su kaynaklarının durumu, suyun arıtılması ve dağıtımı gibi konular detaylı bir şekilde ele alınmış olup, gelecek dönemde uygulanacak projeler ve politikalar değerlendirildi.. Kararların uygulanması ve izlenmesi amacıyla belirlenen bir takvim dahilinde toplanılması kayıtlara geçirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.