Manisa Alaşehir’in 100 yıl su sorunu olmayacak

GÜNDEM 14.02.2024 - 09:54, Güncelleme: 14.02.2024 - 09:54 2678+ kez okundu.
 

Manisa Alaşehir’in 100 yıl su sorunu olmayacak

Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana ishale hattında yürütülecek olan çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün yerinde inceledi.
Yürütülecek olan çalışmalarla Alaşehir’in 100 yılını susuzluktan kurtaracak olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Alaşehir’imizin önümüzdeki 100 yıllını susuzluktan kurtaracak olan 17 kilometrelik çelik boru hattı döşemesinin ilk kaynağını sembolik olarak yapıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde boruların ihalesini tamamlayarak alımlarını gerçekleştirmiştik. En kısa zamanda da hayırlısıyla ana borular güzergahlara konulacak. Yaklaşık 120 milyona yakın bir yatırım bedeli ile Alaşehir’imizin susuzluğunu giderme noktasındayız. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin” dedi. “50 yıllık boruları izolasyonlu yeni çelik borularla yeniliyoruz” MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Su kaynaklarımız ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Alaşehir ilçemizde bulunan mevcut sondajlarımızdan yeni yapacağımız içme suyu depomuza su basacağız. Buradan da 17 kilometrelik bir güzergah ile kendi cazibesiyle Alaşehir’deki ana depomuza su temin edeceğiz. Yaklaşık 50 yıllık içme suyu borularının ekonomik ömrünü tamamlamasından ötürü eski boruları değiştirerek Alaşehir’imize yeni çelik izolasyonlu borularımız ile su sağlayacağız” diye konuştu.
Alaşehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona uğrayan 50 yıllık içme suyu ana ishale hattında yürütülecek olan çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün yerinde inceledi.

Yürütülecek olan çalışmalarla Alaşehir’in 100 yılını susuzluktan kurtaracak olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Alaşehir’imizin önümüzdeki 100 yıllını susuzluktan kurtaracak olan 17 kilometrelik çelik boru hattı döşemesinin ilk kaynağını sembolik olarak yapıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde boruların ihalesini tamamlayarak alımlarını gerçekleştirmiştik. En kısa zamanda da hayırlısıyla ana borular güzergahlara konulacak. Yaklaşık 120 milyona yakın bir yatırım bedeli ile Alaşehir’imizin susuzluğunu giderme noktasındayız. Allah kazasız belasız bitirmeyi nasip etsin” dedi.

“50 yıllık boruları izolasyonlu yeni çelik borularla yeniliyoruz”

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Su kaynaklarımız ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Alaşehir ilçemizde bulunan mevcut sondajlarımızdan yeni yapacağımız içme suyu depomuza su basacağız. Buradan da 17 kilometrelik bir güzergah ile kendi cazibesiyle Alaşehir’deki ana depomuza su temin edeceğiz. Yaklaşık 50 yıllık içme suyu borularının ekonomik ömrünü tamamlamasından ötürü eski boruları değiştirerek Alaşehir’imize yeni çelik izolasyonlu borularımız ile su sağlayacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.