Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2016 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3245+ kez okundu.
 

Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 52. Kütüphaneler Haftası Giresun'un Bulancak ilçesinde de kutlandı.
Güzelyalı Ortaokulunun düzenlediği ilçe programı 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi’nde Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, ilçe protokolü, okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Öğrenciler oluşturulan koro ile şarkılar söylerken, kitaplarla ilgili şiirler de okudular. İlçe Kütüphane Müdürü Haydar Yavuz konuşmasında, kütüphaneler haftasının okuma alışkanlığını teşvik etmek, kitap sevgisini artırmak, toplumda  kütüphanelere olan bilinci yükseltmek amacıyla 1964 yılından itibaren her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başladığını ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam ettiğini söyledi. Müdür Yavuz, "Haftanın amacı ülkemiz insanlarında okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek  okuma sevgisini artırmak okuyucuların kitaplardan daha çok  yaralanmalarını sağlamak halkımız kütüphaneler hakkında bilinçlendirmek. Ülkemizde halk kütüphanesi sayısı 1084 çocuk kütüphanesi sayısı 48 adet olmak üzere toplam 1132 tane kütüphane bulunmaktadır. Bunlarda 1023 tanesi açık 109 tane kütüphane ise geçici olarak kapalıdır ülkemizde okuma oranı ihtiyaç maddeleri sırasında 235. sırada yer almaktadır. Müdür Bulut ise konuşmasında "Eskiden sıkıntı vardı ama şuan okullularımızda etkileşimli tahta var, bir başka yerdeki çocuğumuz ile Çankaya'da ki çocuğumuz aynı fırsatlara sahipler. EVA(Eğitim bilişim ağı) vasıtası ile yüzlerce kaynağa ulaşabiliyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe giren öğrencililere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. 75 yıl ilçe halk kütüphanesinde sona eren programın ardından ilçe protokolü  Bulancak Cumhuriyet Meydanında ülke genelinde de düzenlenen  12.30-13:30 arası sessiz kitap okuma etkinliğine katıldılar.   Haber Foto Hilmi Soy
Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 52. Kütüphaneler Haftası Giresun'un Bulancak ilçesinde de kutlandı.

Güzelyalı Ortaokulunun düzenlediği ilçe programı 75. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi’nde Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, ilçe protokolü, okul müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Öğrenciler oluşturulan koro ile şarkılar söylerken, kitaplarla ilgili şiirler de okudular.

İlçe Kütüphane Müdürü Haydar Yavuz konuşmasında, kütüphaneler haftasının okuma alışkanlığını teşvik etmek, kitap sevgisini artırmak, toplumda  kütüphanelere olan bilinci yükseltmek amacıyla 1964 yılından itibaren her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başladığını ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam ettiğini söyledi.

Müdür Yavuz, "Haftanın amacı ülkemiz insanlarında okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek  okuma sevgisini artırmak okuyucuların kitaplardan daha çok  yaralanmalarını sağlamak halkımız kütüphaneler hakkında bilinçlendirmek. Ülkemizde halk kütüphanesi sayısı 1084 çocuk kütüphanesi sayısı 48 adet olmak üzere toplam 1132 tane kütüphane bulunmaktadır. Bunlarda 1023 tanesi açık 109 tane kütüphane ise geçici olarak kapalıdır ülkemizde okuma oranı ihtiyaç maddeleri sırasında 235. sırada yer almaktadır.

Müdür Bulut ise konuşmasında "Eskiden sıkıntı vardı ama şuan okullularımızda etkileşimli tahta var, bir başka yerdeki çocuğumuz ile Çankaya'da ki çocuğumuz aynı fırsatlara sahipler. EVA(Eğitim bilişim ağı) vasıtası ile yüzlerce kaynağa ulaşabiliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe genelinde düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe giren öğrencililere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

75 yıl ilçe halk kütüphanesinde sona eren programın ardından ilçe protokolü  Bulancak Cumhuriyet Meydanında ülke genelinde de düzenlenen  12.30-13:30 arası sessiz kitap okuma etkinliğine katıldılar.

 

Haber Foto Hilmi Soy

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.