Kuşluhan, “Görme Engelliler Köyü Yapımı” projesi start aldı

GÜNDEM 23.01.2023 - 14:40, Güncelleme: 23.01.2023 - 14:40 3914+ kez okundu.
 

Kuşluhan, “Görme Engelliler Köyü Yapımı” projesi start aldı

Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven, İstiklâl İlkokulu öğretmeni Ayşen Engin, Görme Engelliler Köyü tanıtım projesi’nin basın koordinatörü Emekli öğretmen ve Yıldız Haber Gazetesi Köşe yazarı Erol Küçük ile birlikte ilçede “Görme Engeliler Yaz kampı yeri” kurmak için çalışmalara başlandı.
İlk önce İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut ziyaret edildi. Sonra Bulancak Kaymakamı Ünal Koç makamında kabul etti. Sonra cuma günü öğleden sonra Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü Bulancak İlçe Gençlik Spor Merkezi müdürlüğü salonunda okul müdürlerine şiir dinletisi gerçekleşti. Göktan Güçlü yaptığı açıklamada: “Bizim çocukların engeli yok. Onları yürek gözü ile görmeliyiz. Tebeşir tiyatrosu öğretmenlerinden Azeybaycanlı Könül Mirzeyeva 16 yaşındaki çocuğu kovid’ten vefat etmesi nedeniyle bizde bu projenin ismini Aytaç Görme Engelliler Köyü Lansmanı adını verdik. Bir köy olsun köyün adı da Aytaç olsun istedik. Gönül gözüyle gören çocuklar bu proje ile birlikte toprağa dokunacak. Bulancak’ta yeni açılmakta olan, Saraçlı’da İnovasyon okulu gezildi. Piraziz’de örnek girişimci Demet Öztürk evinde ziyaret edildi. Bulancak İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut: “Projemizin lansmanına teşriflerinden dolayı İl Ticaret Müdürümüz Sayın Ali Yıldırım, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürümüz Sayın Sami Şimşek, Belediye Başkan Yardımcılarımız Bahtiyar Hüsem, Selçuk Türkmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, Şube Müdürü İsmail Babür , İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Yüksel Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Şimşek ve Şoförler Cemiyeti Başkanımız Mustafa Aydın beylere, okul idarecilerimize, programa katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde yaptığımız tüm faaliyetlerde bizlere yol gösteren ve destek olan Sayın Kaymakamımız Ünal Koç beye şükranlarımı sunar, projemizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.   HABER: EROL KÜÇÜK  
Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu Türkseven, İstiklâl İlkokulu öğretmeni Ayşen Engin, Görme Engelliler Köyü tanıtım projesi’nin basın koordinatörü Emekli öğretmen ve Yıldız Haber Gazetesi Köşe yazarı Erol Küçük ile birlikte ilçede “Görme Engeliler Yaz kampı yeri” kurmak için çalışmalara başlandı.

İlk önce İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut ziyaret edildi. Sonra Bulancak Kaymakamı Ünal Koç makamında kabul etti. Sonra cuma günü öğleden sonra Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü Bulancak İlçe Gençlik Spor Merkezi müdürlüğü salonunda okul müdürlerine şiir dinletisi gerçekleşti. Göktan Güçlü yaptığı açıklamada: “Bizim çocukların engeli yok. Onları yürek gözü ile görmeliyiz. Tebeşir tiyatrosu öğretmenlerinden Azeybaycanlı Könül Mirzeyeva 16 yaşındaki çocuğu kovid’ten vefat etmesi nedeniyle bizde bu projenin ismini Aytaç Görme Engelliler Köyü Lansmanı adını verdik. Bir köy olsun köyün adı da Aytaç olsun istedik. Gönül gözüyle gören çocuklar bu proje ile birlikte toprağa dokunacak. Bulancak’ta yeni açılmakta olan, Saraçlı’da İnovasyon okulu gezildi. Piraziz’de örnek girişimci Demet Öztürk evinde ziyaret edildi.

Bulancak İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut: “Projemizin lansmanına teşriflerinden dolayı İl Ticaret Müdürümüz Sayın Ali Yıldırım, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürümüz Sayın Sami Şimşek, Belediye Başkan Yardımcılarımız Bahtiyar Hüsem, Selçuk Türkmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, Şube Müdürü İsmail Babür , İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Yüksel Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Şimşek ve Şoförler Cemiyeti Başkanımız Mustafa Aydın beylere, okul idarecilerimize, programa katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde yaptığımız tüm faaliyetlerde bizlere yol gösteren ve destek olan Sayın Kaymakamımız Ünal Koç beye şükranlarımı sunar, projemizin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

 

HABER: EROL KÜÇÜK

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.