Kovanlık ÇPL tercih heyecanı yaşıyor

EĞİTİM 03.08.2023 - 16:43, Güncelleme: 03.08.2023 - 16:43 8068+ kez okundu.
 

Kovanlık ÇPL tercih heyecanı yaşıyor

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği tercih süreci devam ediyor. Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek.
Tercih işlemlerinin 27 Temmuz’da başladığı 8 Ağustos’ta sona ereceği, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklar. Buna göre Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) 2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı başarısının ardından 2023 Yüksek Öğretim Kurumları sınavında da başarılar elde eden öğrenciler tercih heyecanı yaşıyor. Bu vesileyle üç buçuk milyon öğrencinin yarıştığı sınavda 5970. sıralamada olan okulun öğrencisi Nurgül Koç'u ve ilk 50 bine girmeyi başaran öğrenci Mertcan Karakaya'yı Yıldız Haber olarak tebrik ediyoruz.
Üniversite adaylarının heyecanla beklediği tercih süreci devam ediyor. Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek.

Tercih işlemlerinin 27 Temmuz’da başladığı 8 Ağustos’ta sona ereceği, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklar.

Buna göre Kovanlık Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) 2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı başarısının ardından 2023 Yüksek Öğretim Kurumları sınavında da başarılar elde eden öğrenciler tercih heyecanı yaşıyor. Bu vesileyle üç buçuk milyon öğrencinin yarıştığı sınavda 5970. sıralamada olan okulun öğrencisi Nurgül Koç'u ve ilk 50 bine girmeyi başaran öğrenci Mertcan Karakaya'yı Yıldız Haber olarak tebrik ediyoruz.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.