Kızılay 'Kök hücre' için hazır

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.12.2014 - 22:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2199+ kez okundu.
 

Kızılay 'Kök hücre' için hazır

Türk Kızılayı Giresun Şubesi, "kök hücre" bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan örneği almak için hazırlıklarını tamamladı.
Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde “kök hücre” bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan örneği almak için hazırlıklarını tamamlayan Türk Kızılayı,3 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’de Giresun Atatürk Meydanında Vali Hasan Karahan’ın da katılımlarıyla açılış yapacak. Türk Kızılayı Giresun Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen TÜRKÖK Kök Hücre Projesi ile oluşturulacak olan Ulusal Kemik İliği Bankası, kök hücre nakli olmayı bekleyen hastalara umut olacak. TÜRKÖK, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın, Hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için oluşturduğu Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin adıdır. Bu merkez tarafından yürütülecek olan TÜRKÖK Projesi T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülecektir. TÜRKÖK Projesi'nin amacı, Türkiye'de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir Kemik İliği Bankası oluşturulması ve bu bankaya Türk Kızılayı tarafından gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunmasıdır. Türk Kızılayı bağışçı adaylarının bulunması görevini yerine getirirken bireysel bağış kampanyaları yapmaktansa, güvenilir ve gönüllülük bilincine sahip bağışçıları bulmayı hedeflemektedir” denildi.  
Türk Kızılayı Giresun Şubesi, "kök hücre" bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan örneği almak için hazırlıklarını tamamladı.

Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde “kök hücre” bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan örneği almak için hazırlıklarını tamamlayan Türk Kızılayı,3 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’de Giresun Atatürk Meydanında Vali Hasan Karahan’ın da katılımlarıyla açılış yapacak.

Türk Kızılayı Giresun Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen TÜRKÖK Kök Hücre Projesi ile oluşturulacak olan Ulusal Kemik İliği Bankası, kök hücre nakli olmayı bekleyen hastalara umut olacak. TÜRKÖK, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın, Hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için oluşturduğu Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin adıdır. Bu merkez tarafından yürütülecek olan TÜRKÖK Projesi T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülecektir. TÜRKÖK Projesi'nin amacı, Türkiye'de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir Kemik İliği Bankası oluşturulması ve bu bankaya Türk Kızılayı tarafından gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunmasıdır. Türk Kızılayı bağışçı adaylarının bulunması görevini yerine getirirken bireysel bağış kampanyaları yapmaktansa, güvenilir ve gönüllülük bilincine sahip bağışçıları bulmayı hedeflemektedir” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.