Kastamonu'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık ile babası ve dedesine hapis cezası

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 08.03.2024 - 10:46, Güncelleme: 08.03.2024 - 10:51 2142+ kez okundu.
 

Kastamonu'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık ile babası ve dedesine hapis cezası

Kastamonu'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık ile babası ve dedesi hapis cezasına çarptırıldı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdal Kabasakal'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Devlethan Y. ile tutuksuz yargılanan babası Ahmet Y, dedesi H.Y. ve Ergül K. katıldı. Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından mahkeme heyeti, Devlethan Y'yi "kasten öldürme" suçundan 25 yıl, Ahmet Y. ve H.Y'yi "kasten öldürmeye yardım" suçundan 8'er yıl 4'er ay, Ergül K'yi ise 17 ay hapis cezasına çarptırdı. Kastamonu'da geçen yıl 13 Mart'ta bir restoranda Devlethan Y, Ahmet Y, H.Y. ve Ergül K. ile Erdal Kabasakal arasında kavga çıkmıştı. Kavgada Kabasakal, silahla vurularak öldürülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Devlethan Y, Ahmet Y. ve H.Y. tutuklanmış, Ahmet Y. ile H.Y. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kastamonu'da 1 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık ile babası ve dedesi hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdal Kabasakal'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Devlethan Y. ile tutuksuz yargılanan babası Ahmet Y, dedesi H.Y. ve Ergül K. katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından mahkeme heyeti, Devlethan Y'yi "kasten öldürme" suçundan 25 yıl, Ahmet Y. ve H.Y'yi "kasten öldürmeye yardım" suçundan 8'er yıl 4'er ay, Ergül K'yi ise 17 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kastamonu'da geçen yıl 13 Mart'ta bir restoranda Devlethan Y, Ahmet Y, H.Y. ve Ergül K. ile Erdal Kabasakal arasında kavga çıkmıştı. Kavgada Kabasakal, silahla vurularak öldürülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Devlethan Y, Ahmet Y. ve H.Y. tutuklanmış, Ahmet Y. ile H.Y. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.