Karşıyaka’lı ‘kumrular 19 bin kullanıcıya hizmet verdi

DÜNYA 18.06.2023 - 20:37, Güncelleme: 18.06.2023 - 20:37 12884+ kez okundu.
 

Karşıyaka’lı ‘kumrular 19 bin kullanıcıya hizmet verdi

Belediyenin kent içi ulaşımı rahatlatmak ve karbon salınımı azaltmak için hizmete sunduğu elektrikli scooter Kumru, 18 ayda 19 bin aktif kullanıcıya ulaştı.
Akıllı telefonlara indirilen uygulama aracılığıyla kullanılan Kumru, kısa mesafeli ulaşımda hem pratik hem de çevreci bir alternatif sunuyor. Belediye’nin ulaşım için doğaya salınan karbon miktarını, araç trafiğini azaltmak ve sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek amacıyla hizmete aldığı Kumru, Karşıyakalılar tarafından ilgiyle kullanılıyor. 18 ay önce hizmete alınan Kumru, 19 bin aktif kullanıcıya ulaştı. Günün her saatinde kullanılan, genellikle ev ile toplu ulaşım durakları arasındaki mesafe için tercih edilen Kumru’yu kiralamak isteyen vatandaşların akıllı telefonlarına aynı isimli uygulamayı yüklemesi ve kullanıcı profili oluşturması gerekiyor. Sonrasında elektrikli scooter üzerinde bulunan karekod cep telefonu kamerası ile okutularak sürüş başlatılıyor. Sürüş tamamlandıktan sonra uygulamada belirlenen sınırlar içine araç ve yaya trafiğini aksatmayacak şekilde park edilebiliyor. Park edildikten sonra da karekodun okutularak sürüşün sonlandırılması gerekiyor. İstasyona bırak, indirimi kap.. Kumru(Scooter) kiralayan vatandaşlar herhangi bir açılış ücreti ödemiyor, Kullanım sonunda ödenecek tutar ise dakikası 2 lira 25 kuruş olacak şekilde hesaplanarak belirleniyor. Eğer kullanıcılar Kumru’yu ilçe genelinde bulunan 6 park istasyonundan birine park ederse yüzde 20 teşvik indirimi uygulanıyor. İstasyonlar ile görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi ve yaya yollarındaki işgallerin önlenmesi amaçlanıyor. Kesintisiz destek 500 wattlık motor gücüne sahip scooterler 55 kilometrelik menzil sunuyor. Bataryadaki gücün azalması halinde ilgili kişilerce batarya yenisi ile değiştiriliyor. Kumru aynı zamanda çağrı merkezi ve sahada 7/24 esasına göre hizmet veriyor. Kullanım esnasında sorun yaşayan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar, uygulama aracılığıyla destek alabiliyor.
Belediyenin kent içi ulaşımı rahatlatmak ve karbon salınımı azaltmak için hizmete sunduğu elektrikli scooter Kumru, 18 ayda 19 bin aktif kullanıcıya ulaştı.

Akıllı telefonlara indirilen uygulama aracılığıyla kullanılan Kumru, kısa mesafeli ulaşımda hem pratik hem de çevreci bir alternatif sunuyor.

Belediye’nin ulaşım için doğaya salınan karbon miktarını, araç trafiğini azaltmak ve sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek amacıyla hizmete aldığı Kumru, Karşıyakalılar tarafından ilgiyle kullanılıyor.

18 ay önce hizmete alınan Kumru, 19 bin aktif kullanıcıya ulaştı. Günün her saatinde kullanılan, genellikle ev ile toplu ulaşım durakları arasındaki mesafe için tercih edilen Kumru’yu kiralamak isteyen vatandaşların akıllı telefonlarına aynı isimli uygulamayı yüklemesi ve kullanıcı profili oluşturması gerekiyor. Sonrasında elektrikli scooter üzerinde bulunan karekod cep telefonu kamerası ile okutularak sürüş başlatılıyor. Sürüş tamamlandıktan sonra uygulamada belirlenen sınırlar içine araç ve yaya trafiğini aksatmayacak şekilde park edilebiliyor. Park edildikten sonra da karekodun okutularak sürüşün sonlandırılması gerekiyor.

İstasyona bırak, indirimi kap..

Kumru(Scooter) kiralayan vatandaşlar herhangi bir açılış ücreti ödemiyor, Kullanım sonunda ödenecek tutar ise dakikası 2 lira 25 kuruş olacak şekilde hesaplanarak belirleniyor. Eğer kullanıcılar Kumru’yu ilçe genelinde bulunan 6 park istasyonundan birine park ederse yüzde 20 teşvik indirimi uygulanıyor. İstasyonlar ile görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi ve yaya yollarındaki işgallerin önlenmesi amaçlanıyor.

Kesintisiz destek

500 wattlık motor gücüne sahip scooterler 55 kilometrelik menzil sunuyor. Bataryadaki gücün azalması halinde ilgili kişilerce batarya yenisi ile değiştiriliyor. Kumru aynı zamanda çağrı merkezi ve sahada 7/24 esasına göre hizmet veriyor. Kullanım esnasında sorun yaşayan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar, uygulama aracılığıyla destek alabiliyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.