Karşıyaka’da 3 Kütüphanede 35 Bin Eser Bulunuyor

GÜNDEM 27.12.2023 - 09:47, Güncelleme: 27.12.2023 - 09:47 1696+ kez okundu.
 

Karşıyaka’da 3 Kütüphanede 35 Bin Eser Bulunuyor

İzmir, Karşıyaka ilçesinde belediye’ye ait 3 kütüphanede kayıtlı eser sayısı, bağış kampanyasının da katkısıyla 35 bini aştı. İlçede, açılan 13 kütüphane ve kitaplıklardan, vatandaşlar ücretsiz yararlanıyor.
Okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamayı amaçlayan bu hizmette akışında, son beş yılda ilçeye 4 yeni kütüphane ve 3 kitaplık kazandırıldı. Böylece Karşıyaka’nın farklı mahallelerindeki kütüphane ve kitaplıkların toplam sayısı 13’e ulaştı.  Duyarlı yurttaşların katkılarıyla bu tesislerdeki toplam eser adedini aralık ayı itibarıyla 35 bine ulaştırdı. 13 tesisin kayıtlı üye sayısı ise 5 bini aştı.  İlgililer,10 kütüphane ve 3 kitaplık; hem bağış hem de satın alma yoluyla temin edilen Türkçe ve çeviri edebiyat, inceleme- araştırma, süreli yayınlar, referans kitaplar ve yaş gruplarına ayrılmış çocuk kitapları gibi türlerdeki zengin arşivleri ile halka hizmet sunulduğunu belirtiyor.  Okuyucular kütüphanelerdeki çalışma alanlarından da yararlanabiliyor. Tüm kitap arşivi talep doğrultusunda görme engelliler kütüphanesi için sesli esere dönüştürülüp, görme engelli kullanıcılara da sunuluyor.    
İzmir, Karşıyaka ilçesinde belediye’ye ait 3 kütüphanede kayıtlı eser sayısı, bağış kampanyasının da katkısıyla 35 bini aştı. İlçede, açılan 13 kütüphane ve kitaplıklardan, vatandaşlar ücretsiz yararlanıyor.

Okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamayı amaçlayan bu hizmette akışında, son beş yılda ilçeye 4 yeni kütüphane ve 3 kitaplık kazandırıldı. Böylece Karşıyaka’nın farklı mahallelerindeki kütüphane ve kitaplıkların toplam sayısı 13’e ulaştı.  Duyarlı yurttaşların katkılarıyla bu tesislerdeki toplam eser adedini aralık ayı itibarıyla 35 bine ulaştırdı. 13 tesisin kayıtlı üye sayısı ise 5 bini aştı. 

İlgililer,10 kütüphane ve 3 kitaplık; hem bağış hem de satın alma yoluyla temin edilen Türkçe ve çeviri edebiyat, inceleme- araştırma, süreli yayınlar, referans kitaplar ve yaş gruplarına ayrılmış çocuk kitapları gibi türlerdeki zengin arşivleri ile halka hizmet sunulduğunu belirtiyor.  Okuyucular kütüphanelerdeki çalışma alanlarından da yararlanabiliyor. Tüm kitap arşivi talep doğrultusunda görme engelliler kütüphanesi için sesli esere dönüştürülüp, görme engelli kullanıcılara da sunuluyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.