Kahverengi Kokarca ile mücadele güçleniyor

GÜNDEM 27.04.2024 - 10:55, Güncelleme: 27.04.2024 - 10:55 1854 kez okundu.
 

Kahverengi Kokarca ile mücadele güçleniyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önemli bir toplantı düzenlendi.
İl Müdürü Dr. Muhammet Angın'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu sorumluları tarafından ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personele "Bitki Koruma Ürünleri Bayilerinde BKÜ Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması" ile ilgili iş ve işlemler hakkında bilgilendirme ve kontrolör eğitimi verildi. Toplantıda Kahverengi Kokarca Mücadele Yöntemleri ve Yürütülen Saha Çalışmaları" ele alındı. Kahverengi kokarcanın Giresun tarımına verdiği zararlar ve bu zararı en aza indirmek için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Müdür Angın, bitki koruma ürünlerinin bilinçli ve doğru kullanımı ile kahverengi kokarca gibi zararlılarla mücadelede daha etkili sonuçlar elde edilebileceğini vurguladı.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önemli bir toplantı düzenlendi.

İl Müdürü Dr. Muhammet Angın'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu sorumluları tarafından ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personele "Bitki Koruma Ürünleri Bayilerinde BKÜ Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması" ile ilgili iş ve işlemler hakkında bilgilendirme ve kontrolör eğitimi verildi.

Toplantıda Kahverengi Kokarca Mücadele Yöntemleri ve Yürütülen Saha Çalışmaları" ele alındı. Kahverengi kokarcanın Giresun tarımına verdiği zararlar ve bu zararı en aza indirmek için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

Müdür Angın, bitki koruma ürünlerinin bilinçli ve doğru kullanımı ile kahverengi kokarca gibi zararlılarla mücadelede daha etkili sonuçlar elde edilebileceğini vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.