Kadızade Merhum Zühtü Işıl kabri başında anıldı

KÜLTÜR 24.04.2023 - 22:01, Güncelleme: 24.04.2023 - 22:01 4601+ kez okundu.
 

Kadızade Merhum Zühtü Işıl kabri başında anıldı

Milli mücadelenin önemli kahramanlarından, Karşıyaka Spor Kulübü kurucu başkanı Kadızade merhum Zühtü Işıl ölüm yıl dönümünde Örnekköy’de bulunan mezarı başında anıldı.
Örnekköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde Karşıyaka sevdalıları da hazır bulunurken, Zühtü Işıl ve milli mücadele kahramanları saygıyla, minnetle anıldı; Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihsel önemi vurgulandı.  İçten bir sevgiyle bağlıyım Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Karşıyaka Spor Kulübü’ne yürekten ve samimiyetle bağlı olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kulübümüzün kurucu başkanı, kahramanlarımızdan Kadızade Zühtü Işıl’ı rahmetle ve minnetle anıyorum, ona teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda içten bir sevgiyle Karşıyaka’ya, Türkiye’ye ülkemizi kuran o iradaye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Kuvay-i Milliye ruhuna, o günden bu güne gelen her şeye bağlılıkla bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Ruhları şad olsun, ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz çok büyük kahramanlar; hepsini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, “Değerli büyüğümüzü saygı ve sevgiyle anıyoruz. Zühtü Işıl o günün tüm imkansızlıklarına rağmen birçok şeyi başarmış, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Hepimiz o nesillerin 1912’li yıllarda neler yaptığını, nelerle mücadele edip neler başardığını hiç unutmamalıyız. Bir kez daha kendisini saygıyla anıyorum, Karşıyakalı olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.
Milli mücadelenin önemli kahramanlarından, Karşıyaka Spor Kulübü kurucu başkanı Kadızade merhum Zühtü Işıl ölüm yıl dönümünde Örnekköy’de bulunan mezarı başında anıldı.

Örnekköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde Karşıyaka sevdalıları da hazır bulunurken, Zühtü Işıl ve milli mücadele kahramanları saygıyla, minnetle anıldı; Karşıyaka Spor Kulübü’nün tarihsel önemi vurgulandı. 

İçten bir sevgiyle bağlıyım

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Karşıyaka Spor Kulübü’ne yürekten ve samimiyetle bağlı olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kulübümüzün kurucu başkanı, kahramanlarımızdan Kadızade Zühtü Işıl’ı rahmetle ve minnetle anıyorum, ona teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda içten bir sevgiyle Karşıyaka’ya, Türkiye’ye ülkemizi kuran o iradaye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Kuvay-i Milliye ruhuna, o günden bu güne gelen her şeye bağlılıkla bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Ruhları şad olsun, ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz çok büyük kahramanlar; hepsini bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz

Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, “Değerli büyüğümüzü saygı ve sevgiyle anıyoruz. Zühtü Işıl o günün tüm imkansızlıklarına rağmen birçok şeyi başarmış, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Hepimiz o nesillerin 1912’li yıllarda neler yaptığını, nelerle mücadele edip neler başardığını hiç unutmamalıyız. Bir kez daha kendisini saygıyla anıyorum, Karşıyakalı olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.