Kaçak bala dikkat

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2011 - 17:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2799+ kez okundu.
 

Kaçak bala dikkat

Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli,...
...      Gürcistan'dan kaçak olarak yurda sokulan ve piyasada yarı fiyatına satılan balların insan sağlığını tehdit ettiğini bildirdi. Elevli, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı arıcılar açısından Türkiye'de verimli bir yıl olmadığını, bal üretiminde diğer yıllara göre yüzde 30 ile 40 oranlarında rekolte kaybının yaşandığını söyledi. Bal rekoltenin düşük olmasının temel nedenlerinden birinin de küresel iklim değişiklikleri olduğuna dikkat çeken Elevli, “Bunun yanı sıra arıcıların yanlış uyguladığı teknikler, ilaçlama hataları ve hastalıklarla yapılan yetersiz mücadele rekolte kaybında etkili olmuştur. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmediği sürece arıcılıkta sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir" dedi.Bu yıl bal üretiminin az olmasına rağmen fiyatların aşırı derecede artmadığını vurgulayan Elevli, "Bunun nedeni, çiçek balına alternatif bal şurupları, kestane balına alternatif olarak da Gürcistan'dan kaçak olarak yurda giren ballardır" diye konuştu. Elevli, Gürcistan'dan kaçak getirilen balların üretiminde kullanılan ilaçlar nedeniyle zararlı kalıntılar içerdiğini de öne sürdü.
Giresun Arıcılar Birliği Başkanı Kubilay Elevli,...
...

 

 

 Gürcistan'dan kaçak olarak yurda sokulan ve piyasada yarı fiyatına satılan balların insan sağlığını tehdit ettiğini bildirdi. Elevli, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı arıcılar açısından Türkiye'de verimli bir yıl olmadığını, bal üretiminde diğer yıllara göre yüzde 30 ile 40 oranlarında rekolte kaybının yaşandığını söyledi. Bal rekoltenin düşük olmasının temel nedenlerinden birinin de küresel iklim değişiklikleri olduğuna dikkat çeken Elevli, “Bunun yanı sıra arıcıların yanlış uyguladığı teknikler, ilaçlama hataları ve hastalıklarla yapılan yetersiz mücadele rekolte kaybında etkili olmuştur. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmediği sürece arıcılıkta sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir" dedi.Bu yıl bal üretiminin az olmasına rağmen fiyatların aşırı derecede artmadığını vurgulayan Elevli, "Bunun nedeni, çiçek balına alternatif bal şurupları, kestane balına alternatif olarak da Gürcistan'dan kaçak olarak yurda giren ballardır" diye konuştu. Elevli, Gürcistan'dan kaçak getirilen balların üretiminde kullanılan ilaçlar nedeniyle zararlı kalıntılar içerdiğini de öne sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.