İzmir Milli Eğitimden Diyabet Eğitimi

GÜNDEM 29.03.2024 - 12:24, Güncelleme: 29.03.2024 - 12:24 1189+ kez okundu.
 

İzmir Milli Eğitimden Diyabet Eğitimi

İzmir’de, Okullarda, Diyabet Eğitimi' çerçevesinde diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla eğitimcilere yönelik Tip-1 diyabet eğitimi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programına, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Sağlığı Başkanlığı, Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği işbirliğinde 'Okulda Diyabet Programı'nın yürütüldüğünü anımsatarak, "Çocuklarımızın zihinsel muvaffakiyeti için evvela ruhsal ve bedensel sağlığı bizim önceliğimizdir. Bugün ülkemizde 18 yaş altında 30 bin dolayında Tip 1 diyabetli evladımız bulunmaktadır. 30 bin değil tek bir evladımız dahi olsa, onun sağlığı ve mutluluğu bizim önceliğimizdir. Bu tedavilerin düzenli yürütülebilmesi için okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin desteğine ihtiyaç var. Eğitim ailesi olarak biliyoruz ki milletimizin en büyük güç kaynağı ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillerdir" diye konuştu. Geniş katılımlı eğitimde, Sağlık Bakanlığı İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Ece Özkan; 'Diyabetli Bir Çocuğu Bedensel ve Ruhsal Olarak Sağlıklı Yetiştirmenin Önemi', Ege Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji ve Metabolizma B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Damla Gökşen; 'Diyabet ve Belirtileri', Ege Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hemşiresi Günay Demir; 'İnsülin İhtiyacı ve Glukagon Uygulaması' konularına değindi. Diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmeyi, öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulgularını öğreterek diyabet yönetimi ve desteği vermeyi amaçlayan eğitim programı ile diyabetli çocukların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.  
İzmir’de, Okullarda, Diyabet Eğitimi' çerçevesinde diyabetin etkin tedavisi ve güvenli takibi amacıyla eğitimcilere yönelik Tip-1 diyabet eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programına, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Sağlığı Başkanlığı, Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği işbirliğinde 'Okulda Diyabet Programı'nın yürütüldüğünü anımsatarak, "Çocuklarımızın zihinsel muvaffakiyeti için evvela ruhsal ve bedensel sağlığı bizim önceliğimizdir. Bugün ülkemizde 18 yaş altında 30 bin dolayında Tip 1 diyabetli evladımız bulunmaktadır. 30 bin değil tek bir evladımız dahi olsa, onun sağlığı ve mutluluğu bizim önceliğimizdir. Bu tedavilerin düzenli yürütülebilmesi için okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin desteğine ihtiyaç var. Eğitim ailesi olarak biliyoruz ki milletimizin en büyük güç kaynağı ruhen, zihnen ve bedenen sağlıklı nesillerdir" diye konuştu.

Geniş katılımlı eğitimde, Sağlık Bakanlığı İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Ece Özkan; 'Diyabetli Bir Çocuğu Bedensel ve Ruhsal Olarak Sağlıklı Yetiştirmenin Önemi', Ege Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji ve Metabolizma B.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Damla Gökşen; 'Diyabet ve Belirtileri', Ege Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Hemşiresi Günay Demir; 'İnsülin İhtiyacı ve Glukagon Uygulaması' konularına değindi.

Diyabetli çocukların okuldaki bakımlarını güçlendirmeyi, öğretmen ve öğrencilere çocuklarda diyabet bulgularını öğreterek diyabet yönetimi ve desteği vermeyi amaçlayan eğitim programı ile diyabetli çocukların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.