İşbirliği protokolü imzalandı

YAŞAM 07.07.2022 - 16:43, Güncelleme: 07.07.2022 - 16:43 2951+ kez okundu.
 

İşbirliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü'ne ilişkin Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda ortak basın açıklaması yapıldı.
Müdür Tosunoğlu ve Müdür Angın, yaptıkları ortak açıklamada; “Dünyamızdaki son gelişmeler bizlere gıda üretiminin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Ülkemiz her bölgesinde farklı tarım ve hayvancılık üretimi yapılabilecek mümbit topraklar üzerine kurulmuş, benzersiz nimetlerin yetiştiği bir ülkedir. Türkiye'miz tarımsal ve hayvansal gıda üretiminde, kendi kendine yetebilen nadir ülkeler arasındadır. Dolayısıyla gıda üretimi her sektörde zirveye oynayan Büyük ve Güçlü Türkiye'miz açısından, bizlere güvenen milletler açısından da bir gelecek meselesidir. Boş tarım arazilerinin kullanıma açılması, tarım ve hayvancılık sektörüne verilen destekler, milli tarım, milli tohum politikaları bu varlığı en etkin ve verimli şekilde kullanma ve değerlendirme hamlesinin sadece birkaç başlığıdır. Bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak, bilinçli işgücü yetiştirmek, dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek, milli, kalıcı, geliştirilebilir teknolojiler üretmek, bu amaca yönelik çalışmaların en başında gelmektedir.   Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolleri tesis etmektedir. Ülkemizin birçok İlinde bu alanlarda farklı imkânların olduğunu da bir kez daha hatırlayarak, bu işbirliği sayesinde sadece bu okulumuzda değil tüm okullarımızda yapılacak etkinliklerle öğrencilerimizde merak uyandırma, tanıtım faaliyetleri ile de yerinde görme, izleme ve pratik yapma imkânı vererek, onları amatör ve profesyonel olarak eğitmek, geliştirmek ve yetiştirmek, bu birlikteliğin en önemli vazifesi olacaktır. Bu vesileyle bu işbirliğinin öğrencilerimize, velilerimize, Giresun'umuza ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dediler.   Haber: Erol Küçük  
Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü'ne ilişkin Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda ortak basın açıklaması yapıldı.

Müdür Tosunoğlu ve Müdür Angın, yaptıkları ortak açıklamada; “Dünyamızdaki son gelişmeler bizlere gıda üretiminin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Ülkemiz her bölgesinde farklı tarım ve hayvancılık üretimi yapılabilecek mümbit topraklar üzerine kurulmuş, benzersiz nimetlerin yetiştiği bir ülkedir. Türkiye'miz tarımsal ve hayvansal gıda üretiminde, kendi kendine yetebilen nadir ülkeler arasındadır. Dolayısıyla gıda üretimi her sektörde zirveye oynayan Büyük ve Güçlü Türkiye'miz açısından, bizlere güvenen milletler açısından da bir gelecek meselesidir. Boş tarım arazilerinin kullanıma açılması, tarım ve hayvancılık sektörüne verilen destekler, milli tarım, milli tohum politikaları bu varlığı en etkin ve verimli şekilde kullanma ve değerlendirme hamlesinin sadece birkaç başlığıdır. Bu konuda toplumsal bilinç oluşturmak, bilinçli işgücü yetiştirmek, dünyadaki gelişmeleri takip edebilmek, milli, kalıcı, geliştirilebilir teknolojiler üretmek, bu amaca yönelik çalışmaların en başında gelmektedir.  

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, hızla değişen teknolojik gelişmeler ışığında eğitimi verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolleri tesis etmektedir. Ülkemizin birçok İlinde bu alanlarda farklı imkânların olduğunu da bir kez daha hatırlayarak, bu işbirliği sayesinde sadece bu okulumuzda değil tüm okullarımızda yapılacak etkinliklerle öğrencilerimizde merak uyandırma, tanıtım faaliyetleri ile de yerinde görme, izleme ve pratik yapma imkânı vererek, onları amatör ve profesyonel olarak eğitmek, geliştirmek ve yetiştirmek, bu birlikteliğin en önemli vazifesi olacaktır. Bu vesileyle bu işbirliğinin öğrencilerimize, velilerimize, Giresun'umuza ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.