‘İnperi Mağarasını turizme kazandıracağız’

SİYASET 21.02.2024 - 14:17, Güncelleme: 21.02.2024 - 14:17 4636+ kez okundu.
 

‘İnperi Mağarasını turizme kazandıracağız’

Yerel seçimlere az bir süre kala, Bulancak'ın Kuşluhan Köyü muhtar adayı Neriman Şahin, çektiği video ile İnperi Mağarasının turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.
31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Kuşluhan Köyü Muhtarı olarak seçildiği takdirde köyün turizm alanlarını faaliyete geçireceğini söyleyen muhtar adayı Şahin, ‘Köyümüzün en önemli kültürel mirası olan İnperi Mağarası’nda 3 kuyu bulunmaktaydı. Büyük mağaraya merdiven şeklinde basamaklarla ulaşım sağlanırken, ne yazık ki 70’li yılların sonunda yapılan yol çalışması esnasında bir kuyu tamamen yok olmuş, diğeri ise büyük oranda hasar görmüştür. Araştırma görevlilerinin vermiş olduğu bilgiye göre 2000 yıllık olan kuyular şarap dinlendirmek için kullanılmıştır. Tarihi ve kültürel dokusu ile görenleri hayran bırakan İnperi Mağarasını turizme kazandırmak için projeler geliştirmekteyiz’ dedi. Emekli İngilizce öğretmeni ve Açıköğretim Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisi olduğu belirten Neriman Şahin, ‘Köyümüzün muhtarı olursam, her zaman ulaşılabilir, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Köyümüzün tarihine sahip çıkarak bizden sonra gelecek nesillere atalarımızın miraslarını bırakmak olacak’ ifadelerini kullandı.  
Yerel seçimlere az bir süre kala, Bulancak'ın Kuşluhan Köyü muhtar adayı Neriman Şahin, çektiği video ile İnperi Mağarasının turizme kazandırılması gerektiğini vurguladı.

31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Kuşluhan Köyü Muhtarı olarak seçildiği takdirde köyün turizm alanlarını faaliyete geçireceğini söyleyen muhtar adayı Şahin, ‘Köyümüzün en önemli kültürel mirası olan İnperi Mağarası’nda 3 kuyu bulunmaktaydı. Büyük mağaraya merdiven şeklinde basamaklarla ulaşım sağlanırken, ne yazık ki 70’li yılların sonunda yapılan yol çalışması esnasında bir kuyu tamamen yok olmuş, diğeri ise büyük oranda hasar görmüştür. Araştırma görevlilerinin vermiş olduğu bilgiye göre 2000 yıllık olan kuyular şarap dinlendirmek için kullanılmıştır. Tarihi ve kültürel dokusu ile görenleri hayran bırakan İnperi Mağarasını turizme kazandırmak için projeler geliştirmekteyiz’ dedi.

Emekli İngilizce öğretmeni ve Açıköğretim Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencisi olduğu belirten Neriman Şahin, ‘Köyümüzün muhtarı olursam, her zaman ulaşılabilir, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Köyümüzün tarihine sahip çıkarak bizden sonra gelecek nesillere atalarımızın miraslarını bırakmak olacak’ ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.