İnovasyon Merkezi öğrencilerin hizmetinde

YAŞAM 13.03.2023 - 17:26, Güncelleme: 13.03.2023 - 17:26 4464+ kez okundu.
 

İnovasyon Merkezi öğrencilerin hizmetinde

Bulancak Saraçlı Mahallesinde bulunan ve öğrenci olmadığı için kullanılmayan eski okul binası, Öğretmen Cem Mutlu Türkseven’in önderliğinde Bulancak Milli Eğitim Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile “Geleceğe Hazırlık Atölyeleri Projesi” kapsamında bilimsel, sanatsal ve teknolojik birçok çalışmanın yürütüleceği bir merkeze dönüştürüldü.
İlçedeki öğrenciler önemli bir eksikliğini tamamlayacak “BİNOM”da öğrenciler, okul dışı zamanlarda merkezde yer alan “Robotik Kodlama Atölyesi, İnsansız Hava Aracı Atölyesi, Dijital Oyun ve Tasarım Atölyesi, Dijital Tarım Bahçesi, Kitap Seslendirme Atölyesi ve Ekoloji Eğitimi Atölyesi”nde çağın nabzını tutacaklar ve bugünün diliyle yarınların Güçlü Türkiye’sinin başarı dolu öyküsünü yazacaklar. Bilim ve sanat, küresel dünyada toplumları değiştiren ve ülkelerin çok yüksek katma değerler üreterek büyük ekonomik güç haline gelmesini sağlayan en önemli etmenlerdir. Bu bağlamda üstün yetenekli bireylerini keşfederek onları Bilim Sanat Merkezleriyle buluşturmayı amaçlayan ve bunun için Bilim sanat Merkezlerinin sayısının arttırılması için özel bir çaba sarf eden Milli Eğitim Bakanlığı, Giresun’un en kalabalık öğrenci potansiyeline sahip olan ve yaptığı çalışmalarla, kazandığı başarılarla “Bilim ve teknolojinin yolunda çoktan koşmaya başladığını ispatlayan Bulancak’ı Bilim Sanat Merkeziyle  buluştu. Giresun merkezde halihazırda bir Bilim Sanat Merkezi bulunuyor ancak hem kapasite olarak bütün ilçelerden gelen öğrencileri kaldıramıyor hem de bu haktan faydalanmak isteyen öğrenciler uzaklık nedeniyle elde ettikleri haklardan vazgeçmek zorunda kalıyor. Bulancak’ta açılan bir Bilim Sanat Merkezi Giresun’un yükünü alacak; Bulancak ve beraberinde Piraziz’in öğrencilerine hizmet verecektir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, Bulancaklı, Giresunlu siyasetçilerimizin Bulancak’tan yükselen bu sesi duymaları ve yaptıklarıyla göz kamaştıran Bulancak eğitim camiasının heyecanına eşlik etmeleri gerekiyor. Saraçlı Mahallesinde tüm altyapısı hazırlanmış olan Bulancak İnovasyon Merkezinin Bilim Sanat Merkezi’ Bulancak’ın çocuklarına, gençlerine hayırlı olsun.
Bulancak Saraçlı Mahallesinde bulunan ve öğrenci olmadığı için kullanılmayan eski okul binası, Öğretmen Cem Mutlu Türkseven’in önderliğinde Bulancak Milli Eğitim Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile “Geleceğe Hazırlık Atölyeleri Projesi” kapsamında bilimsel, sanatsal ve teknolojik birçok çalışmanın yürütüleceği bir merkeze dönüştürüldü.

İlçedeki öğrenciler önemli bir eksikliğini tamamlayacak “BİNOM”da öğrenciler, okul dışı zamanlarda merkezde yer alan “Robotik Kodlama Atölyesi, İnsansız Hava Aracı Atölyesi, Dijital Oyun ve Tasarım Atölyesi, Dijital Tarım Bahçesi, Kitap Seslendirme Atölyesi ve Ekoloji Eğitimi Atölyesi”nde çağın nabzını tutacaklar ve bugünün diliyle yarınların Güçlü Türkiye’sinin başarı dolu öyküsünü yazacaklar.

Bilim ve sanat, küresel dünyada toplumları değiştiren ve ülkelerin çok yüksek katma değerler üreterek büyük ekonomik güç haline gelmesini sağlayan en önemli etmenlerdir. Bu bağlamda üstün yetenekli bireylerini keşfederek onları Bilim Sanat Merkezleriyle buluşturmayı amaçlayan ve bunun için Bilim sanat Merkezlerinin sayısının arttırılması için özel bir çaba sarf eden Milli Eğitim Bakanlığı, Giresun’un en kalabalık öğrenci potansiyeline sahip olan ve yaptığı çalışmalarla, kazandığı başarılarla “Bilim ve teknolojinin yolunda çoktan koşmaya başladığını ispatlayan Bulancak’ı Bilim Sanat Merkeziyle  buluştu. Giresun merkezde halihazırda bir Bilim Sanat Merkezi bulunuyor ancak hem kapasite olarak bütün ilçelerden gelen öğrencileri kaldıramıyor hem de bu haktan faydalanmak isteyen öğrenciler uzaklık nedeniyle elde ettikleri haklardan vazgeçmek zorunda kalıyor. Bulancak’ta açılan bir Bilim Sanat Merkezi Giresun’un yükünü alacak; Bulancak ve beraberinde Piraziz’in öğrencilerine hizmet verecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, Bulancaklı, Giresunlu siyasetçilerimizin Bulancak’tan yükselen bu sesi duymaları ve yaptıklarıyla göz kamaştıran Bulancak eğitim camiasının heyecanına eşlik etmeleri gerekiyor. Saraçlı Mahallesinde tüm altyapısı hazırlanmış olan Bulancak İnovasyon Merkezinin Bilim Sanat Merkezi’ Bulancak’ın çocuklarına, gençlerine hayırlı olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.