İnovasyon Merkezi ilçe takımı kuruluyor

GÜNDEM 06.03.2023 - 16:17, Güncelleme: 06.03.2023 - 16:17 3225+ kez okundu.
 

İnovasyon Merkezi ilçe takımı kuruluyor

İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut’un yaptığı açıklamaya göre Bulancak Saraçlı mahallesinde inovasyon Merkezi Tübitak Bilim Olimpiyatlarına hazırlık ilçe takımı kuruluyor dedi.
Bulut gazetemize verdiği özel açıklamada: “Bulancak’ta TÜBİTAK tarafından Öğrencileri temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Astronomi-Astrofizik dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir. Bilim Olimpiyatlarına katılabilmek için de öğrencilerimizin iyi bir eğitim programına alınması ve çalıştırılması gerekmektedir. Bu amaçla Ortaokul Bilgisayar Dalına başvuru yapmak için Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Olimpiyatlarına Hazırlık takımı kurulmasına karar verilmiştir. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ortaokul Bilgisayar Dalında sınavına hazırlanmak için Bulancak Halk Eğitim Merkezi destekli İleri Seviye Matematik ve C+ Programlama Dili Eğitimleri verilecektir. İleri Seviye Matematik Eğitimi Cuma günler saat 16:00’da Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Ümit AKAR, C+ Programlama Eğitimi Çarşamba Günü saat 16:00’da Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Veri Hazırlama Uzmanı Canan DEMİR tarafından verilecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT Matematik yeteneğinin yüksek olan öğrencileri programa dahil ederek onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye gayret ettiklerini bu nedenle TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarının öğrencilerimiz için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları hakkında veli ve öğretmen bilgilendirilmesi için 8 Mart 2023 Çarşamba Akşamı saat 20:00 Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu TÜRKSEVEN tarafından çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Bilgilendirme Toplantısı Zoom ID: 541 644 46 26 Şifre: 1003 Bilgilendirme toplantısına ortaokul 5-6-7-8. Sınıf öğrenci ve velileri katılabilirken, çevrimiçi toplantıya katılmadan önce mutlaka katılımcının adı-soyadı ve okul bilgisi yazılı olması gerektiği bildirildi” dedi.  
İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut’un yaptığı açıklamaya göre Bulancak Saraçlı mahallesinde inovasyon Merkezi Tübitak Bilim Olimpiyatlarına hazırlık ilçe takımı kuruluyor dedi.

Bulut gazetemize verdiği özel açıklamada: “Bulancak’ta TÜBİTAK tarafından Öğrencileri temel bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Astronomi-Astrofizik dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir. Bilim Olimpiyatlarına katılabilmek için de öğrencilerimizin iyi bir eğitim programına alınması ve çalıştırılması gerekmektedir. Bu amaçla Ortaokul Bilgisayar Dalına başvuru yapmak için Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Olimpiyatlarına Hazırlık takımı kurulmasına karar verilmiştir.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ortaokul Bilgisayar Dalında sınavına hazırlanmak için Bulancak Halk Eğitim Merkezi destekli İleri Seviye Matematik ve C+ Programlama Dili Eğitimleri verilecektir.

İleri Seviye Matematik Eğitimi Cuma günler saat 16:00’da Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Ümit AKAR, C+ Programlama Eğitimi Çarşamba Günü saat 16:00’da Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Veri Hazırlama Uzmanı Canan DEMİR tarafından verilecektir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT Matematik yeteneğinin yüksek olan öğrencileri programa dahil ederek onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye gayret ettiklerini bu nedenle TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarının öğrencilerimiz için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları hakkında veli ve öğretmen bilgilendirilmesi için 8 Mart 2023 Çarşamba Akşamı saat 20:00 Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cem Mutlu TÜRKSEVEN tarafından çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Bilgilendirme Toplantısı Zoom ID: 541 644 46 26

Şifre: 1003

Bilgilendirme toplantısına ortaokul 5-6-7-8. Sınıf öğrenci ve velileri katılabilirken, çevrimiçi toplantıya katılmadan önce mutlaka katılımcının adı-soyadı ve okul bilgisi yazılı olması gerektiği bildirildi” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.