‘Oyunla büyür bütün çocuklar’

EĞİTİM 22.04.2022 - 10:02, Güncelleme: 22.04.2022 - 10:02 3676+ kez okundu.
 

‘Oyunla büyür bütün çocuklar’

Bulancak 75. Yıl Anaokulu öğretmeni Fulya Arzu Aydın ‘Oyunla Büyür Bütün Çocuklar’ etwinning projesini hayata geçirdi.
Öğretmen Aydın, etwinning projesini şu şekilde tanımladı; “Okul öncesi dönemi çocuklarının gelişimsel sürecinde oyunun yeri ve önemini vurgulamak adına geçmişten günümüze oyunlarla bir köprü kurmayı amaçladık. Çocuklar eğitim öğretim süreçlerinde öğrendiklerini zihinsel olarak kaydederken bedensel ve duygusal olarak eğlenmeye ve hareket etmeye ihtiyaç duyarlar. Gelişim dönemlerinin bir getirisi olarak bu ihtiyaçlarını karşılamak için ilk olarak günümüz teknolojilerinin oyunlarıyla geçmişte oynanan oyunları bir araya getirdik. Bu sayede çocukların kendilerini tanımalarını, çevrelerini keşfetmelerini, arkadaşlarıyla güçlü bir bağ kurmalarını sağladık. Aynı zamanda oyun esnasında çocukların iş birliğini, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrenmeleri önemli bir kazanım elde etmemizi sağlayacak. Ruhsal ve bedensel ihtiyaçları karşılanan çocukların bilgiyi kalıcı öğrenme olasılıkları artacak. Bununla birlikte oyunlar çocuklarda ifade yeteneği ve özgüvenli şekilde iletişim kurma becerilerine olumlu katkı sağlayacak” dedi. ‘Oyunla Büyür Bütün Çocuklar’ etwinning projesine 10 farklı ilden öğretmen ve öğrenci katılarak gerçekleştirilecek.
Bulancak 75. Yıl Anaokulu öğretmeni Fulya Arzu Aydın ‘Oyunla Büyür Bütün Çocuklar’ etwinning projesini hayata geçirdi.

Öğretmen Aydın, etwinning projesini şu şekilde tanımladı; “Okul öncesi dönemi çocuklarının gelişimsel sürecinde oyunun yeri ve önemini vurgulamak adına geçmişten günümüze oyunlarla bir köprü kurmayı amaçladık. Çocuklar eğitim öğretim süreçlerinde öğrendiklerini zihinsel olarak kaydederken bedensel ve duygusal olarak eğlenmeye ve hareket etmeye ihtiyaç duyarlar. Gelişim dönemlerinin bir getirisi olarak bu ihtiyaçlarını karşılamak için ilk olarak günümüz teknolojilerinin oyunlarıyla geçmişte oynanan oyunları bir araya getirdik. Bu sayede çocukların kendilerini tanımalarını, çevrelerini keşfetmelerini, arkadaşlarıyla güçlü bir bağ kurmalarını sağladık. Aynı zamanda oyun esnasında çocukların iş birliğini, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrenmeleri önemli bir kazanım elde etmemizi sağlayacak. Ruhsal ve bedensel ihtiyaçları karşılanan çocukların bilgiyi kalıcı öğrenme olasılıkları artacak. Bununla birlikte oyunlar çocuklarda ifade yeteneği ve özgüvenli şekilde iletişim kurma becerilerine olumlu katkı sağlayacak” dedi.

‘Oyunla Büyür Bütün Çocuklar’ etwinning projesine 10 farklı ilden öğretmen ve öğrenci katılarak gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.