İmalat sektörü büyürken İŞKUR’dan destek alıyor!

GÜNDEM 24.10.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3219+ kez okundu.
 

İmalat sektörü büyürken İŞKUR’dan destek alıyor!

İŞKUR Giresun ilinde 344 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.
Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret sektörlerinde yer aldığı belirlendi. Giresun genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %16,7’sinde 542 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Giresun genelinde açık iş oranı %2,9 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %23,3 ile İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörü oldu. Açık iş sayısı en çok olan işyerleri 218 kişilik açık iş ile İmalat sektöründe olduğu ifade edildi. İşverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin ise Makineci (Dikiş), Konfeksiyon İşçisi ve Ütücü meslekleri olduğu açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, İletişim ve İfade Yeteneği, Takım Çalışmasına Uygunluk olarak belirlendi. Yapılan açıklamada, “İşverenlerin %81,5’i talep ettikleri elemanları İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. Araştırma kapsamında işverenlerin %59,5’i İŞKUR hizmetlerinden yararlanmaktadır. İşverenlerin %57,5’inin eleman temini, %52’sinin İşbaşı Eğitim Programı, %41,5’inin ise teşvikler için İŞKUR’a başvurdukları tespit edilmiştir. Giresun ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %24,7’sinde 517 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde güçlük çekilen kişi sayılarına göre özellikle İmalat sektörü ön plana çıkmaktadır. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Çorap Örme Makinesi Operatörü, Ütücü, Gazaltı Kaynakçısı, Satış Danışmanı, Garson, Sıhhi Tesisatçı, Elektrik Teknikeri, Resepsiyon Görevlisi ve Aşçı meslekleridir. Giresun genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 1.541 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının %8,5 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri, Toptan ve Perakende Ticaret ile Eğitim sektörleridir. Makineci (Dikiş), Konfeksiyon İşçisi ve Fındık İşleme İşçisi ve Çorap Örme Makinesi Operatörü mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Şoför (Yük Taşıma), Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi, Tuğla Örücü ve Ahşap Kalıpçı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. Giresun ili işgücü piyasasına ait detaylı bilgiler içeren İşgücü Piyasası Araştırma Raporu 2019 yılı içerisinde yayınlanacaktır” denildi.
İŞKUR Giresun ilinde 344 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.

Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret sektörlerinde yer aldığı belirlendi. Giresun genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %16,7’sinde 542 kişilik açık iş olduğu tespit edildi. Giresun genelinde açık iş oranı %2,9 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör %23,3 ile İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörü oldu. Açık iş sayısı en çok olan işyerleri 218 kişilik açık iş ile İmalat sektöründe olduğu ifade edildi.

İşverenlerin en çok talepte bulundukları mesleklerin ise Makineci (Dikiş), Konfeksiyon İşçisi ve Ütücü meslekleri olduğu açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, İletişim ve İfade Yeteneği, Takım Çalışmasına Uygunluk olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, “İşverenlerin %81,5’i talep ettikleri elemanları İŞKUR aracılığı ile aramaktadır. Araştırma kapsamında işverenlerin %59,5’i İŞKUR hizmetlerinden yararlanmaktadır. İşverenlerin %57,5’inin eleman temini, %52’sinin İşbaşı Eğitim Programı, %41,5’inin ise teşvikler için İŞKUR’a başvurdukları tespit edilmiştir. Giresun ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %24,7’sinde 517 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde güçlük çekilen kişi sayılarına göre özellikle İmalat sektörü ön plana çıkmaktadır. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Çorap Örme Makinesi Operatörü, Ütücü, Gazaltı Kaynakçısı, Satış Danışmanı, Garson, Sıhhi Tesisatçı, Elektrik Teknikeri, Resepsiyon Görevlisi ve Aşçı meslekleridir.

Giresun genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 1.541 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının %8,5 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri, Toptan ve Perakende Ticaret ile Eğitim sektörleridir. Makineci (Dikiş), Konfeksiyon İşçisi ve Fındık İşleme İşçisi ve Çorap Örme Makinesi Operatörü mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Şoför (Yük Taşıma), Fayans, Seramik ve Karo Döşemecisi, Tuğla Örücü ve Ahşap Kalıpçı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir. Giresun ili işgücü piyasasına ait detaylı bilgiler içeren İşgücü Piyasası Araştırma Raporu 2019 yılı içerisinde yayınlanacaktır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.