‘BU BAŞARI EKİP RUHU ve İNANMIŞLARIN BAŞARISIDIR’

GÜNDEM 27.06.2019 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3975+ kez okundu.
 

‘BU BAŞARI EKİP RUHU ve İNANMIŞLARIN BAŞARISIDIR’

Vali Sarıfakıoğulları, geçtiğimiz yıl LGS’de 49. sırada yer aldıktan sonra başarılı bir ekip çalışması ile bu başarıyı zirveye taşıdıklarını söyledi.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Liselere Geçiş Sınavında (LGS)  ilimizin Türkiye genelinde 3. sırada yer alması ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, bu başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Giresun ilinin LGS’de geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 49. sırada yer alması üzerine; ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiası ile bir araya gelinerek, önümüzdeki dönem başarı grafiğini yükseltmek için neler yapılması gerektiği üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Giresun’un Türkiye genelinde orta sıraların altında bir sırada, 49.sırada yer alması üzerine öncelikle bunun sebeplerini araştırarak, başta Kaymakamlarımız olmak üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul idareci ve öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle başarıyı artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulunarak ‘neleri, nasıl değiştirebileceğimiz’ konusunda çalışmalar yaptık. İlimizde eğitimin kalitesini ve Türkiye genelinde vasatın altında olan başarı sıralamamızı yukarı seviyelere çevirecek çalışmaları paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirerek 2018–2019 eğitim öğretim yılı için kendimize bir yol haritası çizdik. İl Merkezinde bizlerin, ilçelerimizde Kaymakamlarımızın öncülüğünde Milli Eğitim camiamızla sıklıkla bir araya gelerek ilimizde başarının yakalanması için öğretmen, öğrenci ve veli motivasyonunu sağlamaya yönelik çalışmalar yaptık. Bu başarışı yakalamak için okulları; öğrencilerin mutlu oldukları yaşam alanlarına dönüştürmeye çalışırken, öğretmenlerimize ise huzurlu çalışma ortamı sağlamaya gayret gösterdik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda öğrencilerimizin fazla yanlış yaptıklarını belirledik. Yanlışı azaltmak için özel bir program uyguladık. Öğrencilerimize sınav kaygısı, stresle mücadele etme yolları, yeni sınav metotları, zamanı verimli kullanma konularında eğitimler verdik. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda da ilimizi Türkiye genelinde genel net ortalamasında 3.sıraya yerleştirme başarısı gösterdik. Toplam 6 ders kategorisinde 3 dersten Türkiye genelinde 2. sırada yer alma başarısını yakaladık. Diğer 3 dersten ise 3.Sıra, 4.Sıra ve 8.Sıra gibi bir sıralama ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı başardık. Bu başarı ekip ruhu ve inanmış bir grubun başarısıdır” diye konuştu.
Vali Sarıfakıoğulları, geçtiğimiz yıl LGS’de 49. sırada yer aldıktan sonra başarılı bir ekip çalışması ile bu başarıyı zirveye taşıdıklarını söyledi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Liselere Geçiş Sınavında (LGS)  ilimizin Türkiye genelinde 3. sırada yer alması ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, bu başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Giresun ilinin LGS’de geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 49. sırada yer alması üzerine; ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiası ile bir araya gelinerek, önümüzdeki dönem başarı grafiğini yükseltmek için neler yapılması gerektiği üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Giresun’un Türkiye genelinde orta sıraların altında bir sırada, 49.sırada yer alması üzerine öncelikle bunun sebeplerini araştırarak, başta Kaymakamlarımız olmak üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul idareci ve öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle başarıyı artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulunarak ‘neleri, nasıl değiştirebileceğimiz’ konusunda çalışmalar yaptık. İlimizde eğitimin kalitesini ve Türkiye genelinde vasatın altında olan başarı sıralamamızı yukarı seviyelere çevirecek çalışmaları paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirerek 2018–2019 eğitim öğretim yılı için kendimize bir yol haritası çizdik. İl Merkezinde bizlerin, ilçelerimizde Kaymakamlarımızın öncülüğünde Milli Eğitim camiamızla sıklıkla bir araya gelerek ilimizde başarının yakalanması için öğretmen, öğrenci ve veli motivasyonunu sağlamaya yönelik çalışmalar yaptık. Bu başarışı yakalamak için okulları; öğrencilerin mutlu oldukları yaşam alanlarına dönüştürmeye çalışırken, öğretmenlerimize ise huzurlu çalışma ortamı sağlamaya gayret gösterdik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda öğrencilerimizin fazla yanlış yaptıklarını belirledik. Yanlışı azaltmak için özel bir program uyguladık. Öğrencilerimize sınav kaygısı, stresle mücadele etme yolları, yeni sınav metotları, zamanı verimli kullanma konularında eğitimler verdik. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda da ilimizi Türkiye genelinde genel net ortalamasında 3.sıraya yerleştirme başarısı gösterdik. Toplam 6 ders kategorisinde 3 dersten Türkiye genelinde 2. sırada yer alma başarısını yakaladık. Diğer 3 dersten ise 3.Sıra, 4.Sıra ve 8.Sıra gibi bir sıralama ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı başardık. Bu başarı ekip ruhu ve inanmış bir grubun başarısıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.