2017-2018 Adli yılı törenle açıldı

GÜNDEM 07.09.2017 - 14:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2356+ kez okundu.
 

2017-2018 Adli yılı törenle açıldı

2017-2018 Adli Yılı 5 Eylül 2017 Salı günü gerçekleşen törenle açıldı.
Giresun Baro Başkanı Av. Soner Karademir, törende yaptığı konuşmada, "Giresun'da bu töreni Yargının tüm kurucu unsurları ile birlikte düzenlediğimiz için büyük mutluluk duyduğum gibi; bir 'açılış töreni' olmanın ötesinde; yargı camiasını bir araya getiren; yargının tümüne ilişkin tespit ve değerlendirmelerin ifade edildiği adeta dikkatlerin adalete odaklandığı bir gündür. Esas itibari ile yargının sorunlarının tartışılacağı yerlerin Adli yıl açılış törenleri olması düşünülemez ise de; kuşkusuz yargıya ilişkin bazı düşüncelerin paylaşılması ve dile getirilmesi de gerekli ve zorunludur" dedi. Giresun'a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan'da "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre millet adına karar vermeye yetkili iki kurum vardır. Bunlardan birisi TBMM; diğeri ise bağımsız yargıdır. Bu noktada yargı gücünü milletten alır. Gücünü milletten alan yargı aynı zamanda milletimizin de hizmetindedir. Milletten kopuk bir yargı, halkın değer yargılarından uzak bir yargı, gücünü milletten nasıl alacaktır? Onun için ben adliyelerimizin,milletimizin hizmetinde ve emrinde olduğunu bu vesile ile belirtiyor; tüm meslektaşlarımdan ve mesai arkadaşlarımdan devletimizin güler yüzünü milletimize göstermek, yargı - millet arasındaki güven ortamının oluşturulmasına gayret göstermemiz gerektiğinin altını bir daha çizmek istiyorum" diye konuştu. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir ise, "Malumunuz olduğu üzere; milletimiz, geride bıraktığımız 2016-2017 adli yılı içerisinde de, dört bir yandan hain terör odaklarının saldırılarına maruz kalmış ve kalmaya da devam etmektedir. Belirtmek isterim ki; terörün kanlı ve kirli yöntemleriyle milletimizin ve devletimizin istiklali ve istikbalini kıskaca almaya, biçimlendirmeye, değiştirmeye veya dönüştürmeye yeltenenler geçmişte başarıya ulaşamadıkları gibi gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır. Kaynağı, etiketi, türü ve özel amacı ne olursa olsun, terörle mücadelemiz, diğer kurumlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde hukukla ve hukukun sınırları içinde kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı. 
2017-2018 Adli Yılı 5 Eylül 2017 Salı günü gerçekleşen törenle açıldı.

Giresun Baro Başkanı Av. Soner Karademir, törende yaptığı konuşmada, "Giresun'da bu töreni Yargının tüm kurucu unsurları ile birlikte düzenlediğimiz için büyük mutluluk duyduğum gibi; bir 'açılış töreni' olmanın ötesinde; yargı camiasını bir araya getiren; yargının tümüne ilişkin tespit ve değerlendirmelerin ifade edildiği adeta dikkatlerin adalete odaklandığı bir gündür. Esas itibari ile yargının sorunlarının tartışılacağı yerlerin Adli yıl açılış törenleri olması düşünülemez ise de; kuşkusuz yargıya ilişkin bazı düşüncelerin paylaşılması ve dile getirilmesi de gerekli ve zorunludur" dedi.

Giresun'a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan'da "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre millet adına karar vermeye yetkili iki kurum vardır. Bunlardan birisi TBMM; diğeri ise bağımsız yargıdır. Bu noktada yargı gücünü milletten alır. Gücünü milletten alan yargı aynı zamanda milletimizin de hizmetindedir. Milletten kopuk bir yargı, halkın değer yargılarından uzak bir yargı, gücünü milletten nasıl alacaktır?

Onun için ben adliyelerimizin,milletimizin hizmetinde ve emrinde olduğunu bu vesile ile belirtiyor; tüm meslektaşlarımdan ve mesai arkadaşlarımdan devletimizin güler yüzünü milletimize göstermek, yargı - millet arasındaki güven ortamının oluşturulmasına gayret göstermemiz gerektiğinin altını bir daha çizmek istiyorum" diye konuştu.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Demir ise, "Malumunuz olduğu üzere; milletimiz, geride bıraktığımız 2016-2017 adli yılı içerisinde de, dört bir yandan hain terör odaklarının saldırılarına maruz kalmış ve kalmaya da devam etmektedir. Belirtmek isterim ki; terörün kanlı ve kirli yöntemleriyle milletimizin ve devletimizin istiklali ve istikbalini kıskaca almaya, biçimlendirmeye, değiştirmeye veya dönüştürmeye yeltenenler geçmişte başarıya ulaşamadıkları gibi gelecekte de başarıya ulaşamayacaklardır. Kaynağı, etiketi, türü ve özel amacı ne olursa olsun, terörle mücadelemiz, diğer kurumlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde hukukla ve hukukun sınırları içinde kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.