TARSİM'in kapsamını genişletilecek

SİYASET 28.11.2016 - 16:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2345+ kez okundu.
 

TARSİM'in kapsamını genişletilecek

Ürünlerin risklere karşı güvenceye kavuşturulmasının,...
...çiftçilerin en önemli teminatı olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu kapsamda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSiM) ile son 10 yıl içinde 7.2 milyon adet poliçe düzenlendiğini, 91 milyar liralık tarımsal varlık sigortalandığını, 2.6 milyar lira prim desteği sağlandığını ve 2.9 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti.2017 yılı bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 2017 yılında TARSİM’in kapsamını genişleteceklerini ve yeni uygulamaları hayata geçireceklerini dile getiren Çelik, ilk defa pilot olarak belirlenen 81 ilin 81 ilçesinde buğdayda kuraklık verim sigortasına geçileceğini, meyvecilikte ürünün yanında ağaçların, kiraz ürününde kayıplara neden olan hasat öncesi yağmurun, asmalarda üzümün yanında asma yaprağının ve Hayvan Hayat Sigortalarında ise hırsızlık riskinin sigorta kapsamına alınacağını ifade etti.
Ürünlerin risklere karşı güvenceye kavuşturulmasının,...
...çiftçilerin en önemli teminatı olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu kapsamda Tarım Sigortaları Havuzu (TARSiM) ile son 10 yıl içinde 7.2 milyon adet poliçe düzenlendiğini, 91 milyar liralık tarımsal varlık sigortalandığını, 2.6 milyar lira prim desteği sağlandığını ve 2.9 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti.
2017 yılı bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 2017 yılında TARSİM’in kapsamını genişleteceklerini ve yeni uygulamaları hayata geçireceklerini dile getiren Çelik, ilk defa pilot olarak belirlenen 81 ilin 81 ilçesinde buğdayda kuraklık verim sigortasına geçileceğini, meyvecilikte ürünün yanında ağaçların, kiraz ürününde kayıplara neden olan hasat öncesi yağmurun, asmalarda üzümün yanında asma yaprağının ve Hayvan Hayat Sigortalarında ise hırsızlık riskinin sigorta kapsamına alınacağını ifade etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.