Fındığın son durumunu Bakan Çelik'e iletti

SİYASET 28.11.2016 - 16:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2020+ kez okundu.
 

Fındığın son durumunu Bakan Çelik'e iletti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 yılı Bütçesinin görüşülmesi esnasında Tarım bakanı Faruk Çelik'e fındık,...
...çay ve lisanslı depoculuk konularında görüş beyan eden Giresun milletvekili Cemal Öztürk, Toprak Mahsülleri ofisinin daha aktif hale gelmesi istedi.Fındığın son günlerde düşüşünü de değerlendiren vekil Cemal Öztürk, "Son günlerde yaşanan özellikle fındığın ticaretinde büyük bir fiyat istikrarsızlığı söz konusu. Bunu gecen gümrük ve ticaret bakanlığı bütçe görüşmesinde de dile getirdim. Tabirimi hoş görün hani Nasrettin hocanın ifadesiyle  'bu köy o kadar zalimleşmiş ki köpekleri serbest bırakmışlar taşları bağlamışlar bağlamışlar' ifadesi var. Fındıkta son iki yılda büyük bir oynaklık yaşanıyor sezona 11 ile 11,50 TL'den başlayan kabuklu fındık fiyatı 15,50 TL'ye kadar çıkmış olup bu aybaşında 9 TL'ye kadar inmiştir. Son günlerde hükümetimizin toprak masulleri ofisini devreye sokacağı ile ilgili bir beklentisi üzerine fındık fiyatı tekrar 12 liraya kadar yükseldi. Bu nedenle Fındık ve diğer bireysel ürünler incir, üzüm, kayısı gibi ürünlerimizin Toprak Mahsülleri Ofisimizi daha aktif hale getirerek bu geleneksel ürünlerimize ilişkin hem alım üründe hem de satım ürünlerde siyasaya aşırı fiyat yükselmelere müdahale edecek regülasyon bir kurum olarak Toprak mahsülleri ofislerimizin devreye sokulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 yılı Bütçesinin görüşülmesi esnasında Tarım bakanı Faruk Çelik'e fındık,...
...çay ve lisanslı depoculuk konularında görüş beyan eden Giresun milletvekili Cemal Öztürk, Toprak Mahsülleri ofisinin daha aktif hale gelmesi istedi.
Fındığın son günlerde düşüşünü de değerlendiren vekil Cemal Öztürk, "Son günlerde yaşanan özellikle fındığın ticaretinde büyük bir fiyat istikrarsızlığı söz konusu. Bunu gecen gümrük ve ticaret bakanlığı bütçe görüşmesinde de dile getirdim. Tabirimi hoş görün hani Nasrettin hocanın ifadesiyle  'bu köy o kadar zalimleşmiş ki köpekleri serbest bırakmışlar taşları bağlamışlar bağlamışlar' ifadesi var. Fındıkta son iki yılda büyük bir oynaklık yaşanıyor sezona 11 ile 11,50 TL'den başlayan kabuklu fındık fiyatı 15,50 TL'ye kadar çıkmış olup bu aybaşında 9 TL'ye kadar inmiştir. Son günlerde hükümetimizin toprak masulleri ofisini devreye sokacağı ile ilgili bir beklentisi üzerine fındık fiyatı tekrar 12 liraya kadar yükseldi. Bu nedenle Fındık ve diğer bireysel ürünler incir, üzüm, kayısı gibi ürünlerimizin Toprak Mahsülleri Ofisimizi daha aktif hale getirerek bu geleneksel ürünlerimize ilişkin hem alım üründe hem de satım ürünlerde siyasaya aşırı fiyat yükselmelere müdahale edecek regülasyon bir kurum olarak Toprak mahsülleri ofislerimizin devreye sokulması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.