Adalet Sarayı ortak bir ihtiyaçtır

GÜNDEM 14.11.2016 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2316+ kez okundu.
 

Adalet Sarayı ortak bir ihtiyaçtır

BBP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Av. Mehmet Güven,...
..."Her ne kadar Bulancak Eski Hükümet Konağı'ndaki adliye harici birimlerin, Yeni Hükümet Konağı'na taşınmasıyla ortaya müstakil bir adliye çıkarılabilmiş olsa da yeni bir adliye binasına ihtiyaç duyulduğu kamuoyunun malumudur" dedi.Av. Güven, yaptığı açıklamada, "Mevcut adliyemizde iç donanım anlamında birtakım onarım ve eklemelerin yapılıp iyileştirme çabasına gidilmesi hepimiz için sevindiricidir. Ancak yine de yeni bir adliye inşaası için yetkililerce gerekli girişimlerde bulunulmaya devam edilmelidir. Aksi takdirde bu iş sürekli ötelenecektir. Adalet Bakanlığı'nın faaliyet raporlarında eski adliye binalarının kapatılması ve adalet saraylarına geçişte temel amaç ve sebebin ; adalete olan güven ve saygının kurulması ve artırılması olarak görüldüğü belirtilmektedir. Elbette ki temel olan adil kararların gecikmeksizin alınabilmesidir. Fakat hem adliye çalışanlarının verimliliğinin sağlanması hem de vatandaşların hak arama ortamlarının daha elverişli hale getirilmesi bakımından, toplam nüfusları yavaş yavaş 100 bine yaklaşmakta olan Bulancak ve Piraziz için yeni bir adalet sarayının gerekli olduğu ortadadır" diye konuştu. 
BBP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Av. Mehmet Güven,...
..."Her ne kadar Bulancak Eski Hükümet Konağı'ndaki adliye harici birimlerin, Yeni Hükümet Konağı'na taşınmasıyla ortaya müstakil bir adliye çıkarılabilmiş olsa da yeni bir adliye binasına ihtiyaç duyulduğu kamuoyunun malumudur" dedi.
Av. Güven, yaptığı açıklamada, "Mevcut adliyemizde iç donanım anlamında birtakım onarım ve eklemelerin yapılıp iyileştirme çabasına gidilmesi hepimiz için sevindiricidir. Ancak yine de yeni bir adliye inşaası için yetkililerce gerekli girişimlerde bulunulmaya devam edilmelidir. Aksi takdirde bu iş sürekli ötelenecektir. Adalet Bakanlığı'nın faaliyet raporlarında eski adliye binalarının kapatılması ve adalet saraylarına geçişte temel amaç ve sebebin ; adalete olan güven ve saygının kurulması ve artırılması olarak görüldüğü belirtilmektedir. Elbette ki temel olan adil kararların gecikmeksizin alınabilmesidir. Fakat hem adliye çalışanlarının verimliliğinin sağlanması hem de vatandaşların hak arama ortamlarının daha elverişli hale getirilmesi bakımından, toplam nüfusları yavaş yavaş 100 bine yaklaşmakta olan Bulancak ve Piraziz için yeni bir adalet sarayının gerekli olduğu ortadadır" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.