Anadolu Gençlik'ten Siyer-i Nebi Yarışması

EĞİTİM 07.11.2016 - 17:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2245+ kez okundu.
 

Anadolu Gençlik'ten Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenleniyor.
Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Murat Yüksel, "Siyer-i Nebi, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatını ve peygamberlik mücadelesini bütün yönleriyle ele alan ilim dalına ve bu alanda yazılan eserlere denir" dedi.Amaçlarını milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesine gayrette bulunmak olduğunu ifade eden Yüksel "Peygamber Efendimiz(sas)in ahlakını yakından tanıyan bir neslin herkes elinden ve dilinden emin olabilir. Böyle bir neslin varlığı bir ülkenin insanlığa en önemli katkısı olacaktır" diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın peygamberimizi 'üsvetün hasene (güzel örnek)' olarak gösterdiğini belirten Başkan Yüksel, "Amacımız Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimizi örnek alan bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de peygamberimizin iyi tanınması, tanınması için de hayatının bilinmesi, okunması lazımdır. Nu nedenle iyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımız Siyer-i Nebi yarışması düzenlemektedir" dedi.Öte yandan ödüllerin hem Türkiye geneli hem ilde dereceye girenlere 31 Aralık’ta yapılacak 'Mekke’nin Fethi Kutlaması'nda dağıtılacağı öğrenildi.  
Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenleniyor.
Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi Başkanı Murat Yüksel, "Siyer-i Nebi, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatını ve peygamberlik mücadelesini bütün yönleriyle ele alan ilim dalına ve bu alanda yazılan eserlere denir" dedi.
Amaçlarını milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesine gayrette bulunmak olduğunu ifade eden Yüksel "Peygamber Efendimiz(sas)in ahlakını yakından tanıyan bir neslin herkes elinden ve dilinden emin olabilir. Böyle bir neslin varlığı bir ülkenin insanlığa en önemli katkısı olacaktır" diye konuştu. 
Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın peygamberimizi 'üsvetün hasene (güzel örnek)' olarak gösterdiğini belirten Başkan Yüksel, "Amacımız Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimizi örnek alan bir neslin yetişmesini sağlamaktır. Bunun için de peygamberimizin iyi tanınması, tanınması için de hayatının bilinmesi, okunması lazımdır. Nu nedenle iyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımız Siyer-i Nebi yarışması düzenlemektedir" dedi.
Öte yandan ödüllerin hem Türkiye geneli hem ilde dereceye girenlere 31 Aralık’ta yapılacak 'Mekke’nin Fethi Kutlaması'nda dağıtılacağı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.