Yıldız Haber
Yıldız Haber
Bulutlu
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
11 Ağustos 2026 - 17:12

Hüseyin Köksal, Giresun İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı

Giresun İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Hüseyin Köksal, 7 Ağustos 2026 itibarıyla yeni görevine başladı.

0 Okunma 0 Paylaşım
Hüseyin Köksal, Giresun İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı

Uzun yıllar farklı il ve ilçelerde müftülük, vaizlik ve din görevliliği yapan Köksal, tecrübesiyle Giresun’da görev yapacak.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğan Hüseyin Köksal, ilkokul eğitimini Rize’de tamamladı ve aynı ilde hafızlık eğitimi aldı. Trabzon İmam Hatip Lisesinden mezun olan Köksal, 1992-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimi gördü.

Meslek hayatına 1990 yılında vekil imam-hatip olarak başlayan Köksal, Trabzon’un Of ve Rize’nin Çayeli ilçelerinde görev yaptı. 1994-1996 yıllarında Ankara’nın Kazan, Ayaş ve Güdül ilçelerinde Kur’an kursu öğreticiliği yapan Köksal, 1996-1997 yıllarında Ankara Altındağ Hanifoğlu Camii’nde müezzin-kayyım olarak görev aldı.

1997 yılında Trabzon’un Of ilçesine bağlı Uğurlu Beldesi Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Kur’an Kursu’na öğretici olarak atanan Köksal, 2000-2003 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon-Akçaabat-Darıca Eğitim Merkezi’nde ihtisas eğitimini tamamladı.

Köksal, 2003-2004 yıllarında Mardin’in Nusaybin ilçesinde vaiz olarak görev yaptı. Ardından Tunceli Pülümür, Kırıkkale Karakeçili ve Keskin, Trabzon Vakfıkebir ile Samsun Atakum ilçelerinde müftülük görevlerinde bulundu.

2020-2026 yılları arasında Samsun Atakum İlçe Müftüsü olarak görev yapan Hüseyin Köksal, 7 Ağustos 2026 itibarıyla Giresun İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Köksal’ın, Giresun’daki yeni görevinde din hizmetleri ve müftülük çalışmalarına katkı sunması bekleniyor.

 

#giresun #müftü #yardımcısı

Galeri

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!