Hoşgeldin Ya Şehr-İ Ramazan

GÜNDEM 31.03.2022 - 18:04, Güncelleme: 31.03.2022 - 18:04 13898+ kez okundu.
 

Hoşgeldin Ya Şehr-İ Ramazan

On bir ayın sultanı Ramazan ayı, yarın akşam gerçekleşecek olan teravih namazının ardından vatandaşların sahura kalkması ile başlıyor.
İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayını heyecanla bekleyen Müslümanlar, yarın kılacakları teravih namazı sonrası gece sahura kalkarak ramazan ayına merhaba diyecekler. 30 gün sürecek olan ramazan ayının Giresun, Bulancak, Piraziz ve diğer ilçelerde geçtiğimiz 2 yıla oranla daha da manevi geçmesi beklenirken 2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle toplu ibadetler yasaklanmış ve ramazan çadırları kurulamamıştı. Geçen iki ramazanın ardından vatandaşlar bu yıl teravih namazları ile birlikte ramazan ayını daha da manevi olarak yaşayacaklar. ‘Cemaat 2 yıl aradan sonra teravihte buluşacak’ 2 yıllık özlemin sona ereceği yarın akşam vatandaşlar, ilk teravih namazını eda edecek. Diyanet'ten yapılan açıklamada teravih namazının normal saf düzeninde camilerde cemaatler ile icra edileceğini açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, beş vakit namazlarda olduğu gibi teravihlerin de normal saf düzeninde camilerde cemaatle eda edileceğini söyledi. Ayrıca Ramazanda bütün irşad faaliyetlerinin de yüz yüze yapılacağı camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan temizlik ve maske kullanımı tedbirleri ise uygulanmaya devam edilecek.
On bir ayın sultanı Ramazan ayı, yarın akşam gerçekleşecek olan teravih namazının ardından vatandaşların sahura kalkması ile başlıyor.

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayını heyecanla bekleyen Müslümanlar, yarın kılacakları teravih namazı sonrası gece sahura kalkarak ramazan ayına merhaba diyecekler.

30 gün sürecek olan ramazan ayının Giresun, Bulancak, Piraziz ve diğer ilçelerde geçtiğimiz 2 yıla oranla daha da manevi geçmesi beklenirken 2020 ve 2021 yıllarında pandemi nedeniyle toplu ibadetler yasaklanmış ve ramazan çadırları kurulamamıştı.

Geçen iki ramazanın ardından vatandaşlar bu yıl teravih namazları ile birlikte ramazan ayını daha da manevi olarak yaşayacaklar.

‘Cemaat 2 yıl aradan sonra teravihte buluşacak’

2 yıllık özlemin sona ereceği yarın akşam vatandaşlar, ilk teravih namazını eda edecek. Diyanet'ten yapılan açıklamada teravih namazının normal saf düzeninde camilerde cemaatler ile icra edileceğini açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, beş vakit namazlarda olduğu gibi teravihlerin de normal saf düzeninde camilerde cemaatle eda edileceğini söyledi.

Ayrıca Ramazanda bütün irşad faaliyetlerinin de yüz yüze yapılacağı camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan temizlik ve maske kullanımı tedbirleri ise uygulanmaya devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.