HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

GÜNDEM 23.04.2020 - 18:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3420+ kez okundu.
 

HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

On bir ayın sultanı Ramazan, ilk defa toplu ibadetin yasak olduğu bu günlerde teravih namazı kılınmadan ilk sahur ile birlikte bu akşam başlıyor.
İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayını heyecanla bekleyen Müslümanlar, bu gece sahura kalkarak ramazan ayına merhaba diyecekler. 30 gün sürecek olan ramazan ayı Giresun ve Bulancak’ta da bu yıl hem teravih namazlarından eksik hem de ramazan çadırlarından eksik bir şekilde idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri nedeniyle 16 Mart’ta Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verileceği açıklamış ardından da teravih namazlarının evlerde kılınabileceğini ifade etmişti. İslam alemi ilk defa ramazana toplu olarak teravih namazları olmadan girerken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bir musibetle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde, Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla’ya niyazda bulunalım’ çağrısında bulundu.
On bir ayın sultanı Ramazan, ilk defa toplu ibadetin yasak olduğu bu günlerde teravih namazı kılınmadan ilk sahur ile birlikte bu akşam başlıyor.

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayını heyecanla bekleyen Müslümanlar, bu gece sahura kalkarak ramazan ayına merhaba diyecekler.

30 gün sürecek olan ramazan ayı Giresun ve Bulancak’ta da bu yıl hem teravih namazlarından eksik hem de ramazan çadırlarından eksik bir şekilde idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri nedeniyle 16 Mart’ta Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verileceği açıklamış ardından da teravih namazlarının evlerde kılınabileceğini ifade etmişti.

İslam alemi ilk defa ramazana toplu olarak teravih namazları olmadan girerken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bir musibetle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde, Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, insanlığın bir an önce bu musibetten kurtulması için yüce Mevla’ya niyazda bulunalım’ çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.