Hadislerle İslam'ı anlatmaya rehberlik ediyorlar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2016 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2717+ kez okundu.
 

Hadislerle İslam'ı anlatmaya rehberlik ediyorlar

Giresun Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığının,...
...100 yılın kültür hizmetlerinden biri olan ve 100’e yakın Hadis  Alimi tarafından titiz bir çalışmayla gündeme getirdiği 'HADİSLERLE İSLAM' isimli ilmi eser ışığında İslam’ın temel değerleri ile halkımızı buluşturuyor. Diğer Hadis mecmualarında yer alan bir çok rivayetin günümüzde Hadis ehli olmayanlar tarafından yanlış anlaşılması nedeniyle spekülasyonların artması böyle bir eserin doğmasında etkili olduğu kaydedildi. Giresun Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaklaşık 6 yılı bulan bir çalışmanın neticesinde tekrarları ile birlikte 25.147 , tekrarsız ise 9782 hadisin yer aldığı 7 ciltlik eser, günümüzdeki bir çok meseleye ışık tutması ve özellikle günümüz insanının okuyup kolayca anlayabileceği şekilde derlenmiştir. Bu yönüyle eser, özellikle Hadisleri itibarsızlaştırma çabası içerisinde çalışmaların yoğun bir şekilde yaygınlaştığı günümüzde Müslümanlar için önem arz etmektedir.Bu ihtiyaçların mütevellit; 1- Allah, Alem, İnsan ve Din, 2- Bilgi, 3-İman, 4- İbadet, 5- Ahlak, 6- Sosyal hayat, 7- Tarih ve Medeniyet, 8- Ebedi Hayat, Ahiret konularının gündeme getirildiği eser ışığında her gün bir Hadis ve bir Ayet paylaşılarak hayatımıza yansımaları üzerinde duracak. İl Vaizleri tarafından konuyla ilgili olarak hazırlanan ayet ve hadisler www.giresunmuftulugu.gov.tr sitesinde 'GÜNÜN AYETİ VE HADİSİ' linkinden takip edilebilir" denildi.  
Giresun Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığının,...

...100 yılın kültür hizmetlerinden biri olan ve 100’e yakın Hadis  Alimi tarafından titiz bir çalışmayla gündeme getirdiği 'HADİSLERLE İSLAM' isimli ilmi eser ışığında İslam’ın temel değerleri ile halkımızı buluşturuyor.

Diğer Hadis mecmualarında yer alan bir çok rivayetin günümüzde Hadis ehli olmayanlar tarafından yanlış anlaşılması nedeniyle spekülasyonların artması böyle bir eserin doğmasında etkili olduğu kaydedildi.

Giresun Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, "Yaklaşık 6 yılı bulan bir çalışmanın neticesinde tekrarları ile birlikte 25.147 , tekrarsız ise 9782 hadisin yer aldığı 7 ciltlik eser, günümüzdeki bir çok meseleye ışık tutması ve özellikle günümüz insanının okuyup kolayca anlayabileceği şekilde derlenmiştir. Bu yönüyle eser, özellikle Hadisleri itibarsızlaştırma çabası içerisinde çalışmaların yoğun bir şekilde yaygınlaştığı günümüzde Müslümanlar için önem arz etmektedir.Bu ihtiyaçların mütevellit; 1- Allah, Alem, İnsan ve Din, 2- Bilgi, 3-İman, 4- İbadet, 5- Ahlak, 6- Sosyal hayat, 7- Tarih ve Medeniyet, 8- Ebedi Hayat, Ahiret konularının gündeme getirildiği eser ışığında her gün bir Hadis ve bir Ayet paylaşılarak hayatımıza yansımaları üzerinde duracak. İl Vaizleri tarafından konuyla ilgili olarak hazırlanan ayet ve hadisler www.giresunmuftulugu.gov.tr sitesinde 'GÜNÜN AYETİ VE HADİSİ' linkinden takip edilebilir" denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.