Giresun'da yaklaşık 200 bin baş sığıra şap aşısı yapıldı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 12.06.2023 - 14:00, Güncelleme: 12.06.2023 - 14:06 3155+ kez okundu.
 

Giresun'da yaklaşık 200 bin baş sığıra şap aşısı yapıldı

Giresun'da, 2023'ün ilk 5 aylık dönemde yaklaşık 200 bin baş sığırın şap hastalığına karşı aşılandığı bildirildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şapın, bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğu belirtildi. Açıklamada, hastalığın, ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturduğu, et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde ise yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olduğuna işaret edildi. Giresun'da da hastalıkla mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "2023 yılının ilk 5 ayında Giresun ili genelinde toplam 198 bin 527 baş sığır cinsi hayvana şap hastalığına karşı aşılama yapılmıştır. İlimiz hayvan varlığının yüzde 94'ü şap tetravalan ve yüzde 91'i şap bivalan aşılar ile aşılanmıştır. 2023 yılı başından bu yana Giresun ilimizde şap hastalığı görülmemiş olup Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kaldığı bu dönemde hastalıkla mücadelenin en önemli unsuru olan aşılama çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir."
Giresun'da, 2023'ün ilk 5 aylık dönemde yaklaşık 200 bin baş sığırın şap hastalığına karşı aşılandığı bildirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şapın, bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğu belirtildi.

Açıklamada, hastalığın, ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturduğu, et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde ise yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olduğuna işaret edildi.

Giresun'da da hastalıkla mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2023 yılının ilk 5 ayında Giresun ili genelinde toplam 198 bin 527 baş sığır cinsi hayvana şap hastalığına karşı aşılama yapılmıştır. İlimiz hayvan varlığının yüzde 94'ü şap tetravalan ve yüzde 91'i şap bivalan aşılar ile aşılanmıştır. 2023 yılı başından bu yana Giresun ilimizde şap hastalığı görülmemiş olup Kurban Bayramı'na sayılı günlerin kaldığı bu dönemde hastalıkla mücadelenin en önemli unsuru olan aşılama çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir."

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.