Giresun’da ‘Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi’ projesi meyvelerini veriyor!

ASAYİŞ 09.06.2023 - 10:12, Güncelleme: 09.06.2023 - 10:12 5815+ kez okundu.
 

Giresun’da ‘Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi’ projesi meyvelerini veriyor!

‘Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi’ yönelik gerçekleştirilen proje hibe destekli çilek üreticiliğinin ilk hasatı gerçekleşti.
Giresun İl Tarım Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2022 yılında Keşap ilçesi Güney köyünde kurulan Mustafa Karavelioğlu’na ait serada bu yılki hasadın yüksek olması yüzleri güldürdü. Giresun ilinde Proje hibe desteğiyle 2021 yılında da 2 adet 320’şer metrekarelik, 2022 yılında ise 8 adet 300’şer metrekarelik olmak üzere toplam 10 adet topraksız tarım çilek serası kurulumu yapıldı. Çiftçiler ürettikleri çileklerini yerel pazarlarda iyi fiyattan sattıklarını ifade etti. Ayrıca seralar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli ziraat mühendisleri tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek, çiftçilerimize teknik destekte sağlanmaktadır.
‘Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi’ yönelik gerçekleştirilen proje hibe destekli çilek üreticiliğinin ilk hasatı gerçekleşti.

Giresun İl Tarım Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Topraksız Tarım Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2022 yılında Keşap ilçesi Güney köyünde kurulan Mustafa Karavelioğlu’na ait serada bu yılki hasadın yüksek olması yüzleri güldürdü.

Giresun ilinde Proje hibe desteğiyle 2021 yılında da 2 adet 320’şer metrekarelik, 2022 yılında ise 8 adet 300’şer metrekarelik olmak üzere toplam 10 adet topraksız tarım çilek serası kurulumu yapıldı. Çiftçiler ürettikleri çileklerini yerel pazarlarda iyi fiyattan sattıklarını ifade etti. Ayrıca seralar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli ziraat mühendisleri tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek, çiftçilerimize teknik destekte sağlanmaktadır.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.