Giresun’da MHP ve AK Parti ittifak yapacak

SİYASET 29.12.2023 - 12:30, Güncelleme: 29.12.2023 - 12:30 5250+ kez okundu.
 

Giresun’da MHP ve AK Parti ittifak yapacak

AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakının işbirliği yapacağı iller arasında Giresun’da yer aldı. Belediye Başkanlığı seçiminde Giresun Merkezde MHP, AK Parti adayını destekleyecek.
İlçelerde ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda ise AK parti ve MHP il yönetimleri yetkilendirildi AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın işbirliği yapacağı iller açıklandı. Listeye göre Giresun’da  ittifak yapılacak. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde tek aday bazı illerde de kendi adayıyla yarışacak. Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. İttifak yapacak iller arasında  Giresun Merkez ilçe de yer aldı. Karara göre MHP Giresun Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayını destekleyecek. Giresun’da AK Parti ile MHP'nin ortak belediye başkan adayının ise mevcut Belediye Başkanı  Aytekin Şenlikoğlu olması  bekleniyor. Giresun merkez dışındaki ilçeler için ise ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda  MHP ve AK Parti İl yönetimleri yetkili kılındı. Mevcut başkanlar olmazsa kim olur sorusu soruldu AK Parti Genel merkezi tarafından temayül için Ankara’ya çağrılan AK parti heyetine komisyon tarafından mevcut belediye başkanları ile ilgili görüşleri soruldu ve mevcut başkandan memnun değilseniz yerine kim olsun” sorusu yöneltildi. Komisyon ayrıca AK Parti de olmayan belediyeler için ise temyüle katılanlardan 3 isim önermelerini istedi.
AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakının işbirliği yapacağı iller arasında Giresun’da yer aldı. Belediye Başkanlığı seçiminde Giresun Merkezde MHP, AK Parti adayını destekleyecek.

İlçelerde ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda ise AK parti ve MHP il yönetimleri yetkilendirildi

AK Parti ve MHP’nin içerisinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nın işbirliği yapacağı iller açıklandı. Listeye göre Giresun’da  ittifak yapılacak.

2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde tek aday bazı illerde de kendi adayıyla yarışacak. Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. İttifak yapacak iller arasında  Giresun Merkez ilçe de yer aldı. Karara göre MHP Giresun Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayını destekleyecek. Giresun’da AK Parti ile MHP'nin ortak belediye başkan adayının ise mevcut Belediye Başkanı  Aytekin Şenlikoğlu olması  bekleniyor. Giresun merkez dışındaki ilçeler için ise ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda  MHP ve AK Parti İl yönetimleri yetkili kılındı.

Mevcut başkanlar olmazsa kim olur sorusu soruldu

AK Parti Genel merkezi tarafından temayül için Ankara’ya çağrılan AK parti heyetine komisyon tarafından mevcut belediye başkanları ile ilgili görüşleri soruldu ve mevcut başkandan memnun değilseniz yerine kim olsun” sorusu yöneltildi. Komisyon ayrıca AK Parti de olmayan belediyeler için ise temyüle katılanlardan 3 isim önermelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.