Giresun’da Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

GÜNDEM 15.01.2024 - 13:16, Güncelleme: 15.01.2024 - 15:16 5911+ kez okundu.
 

Giresun’da Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Giresun'da 16 Ocak Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, 16 Ocak Salı saat 00.00'dan itibaren Giresun ve çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) beklenmektedir. Fırtınanın etkisi, 16 Ocak Salı günü saat 21.00'e kadar sürmesi tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, çığ tehlikesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, fırtına sırasında mümkünse dışarı çıkmaması, zorunlu hallerde ise tedbirli olması ve gerekli güvenlik önlemlerini alması gerekiyor. Fırtına sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı aşağıdaki önlemler alınabilir: -Ulaşım planlarını fırtınaya göre yaparak, mümkünse yolculuk yapmaktan kaçının. -Cadde ve sokaklarda bulunan çöp kutuları, tabelalar, aydınlatma direkleri gibi nesnelere karşı dikkatli olun. -Çatısı olmayan veya zayıf olan binaların yakınında bulunmayın. -Soba ve doğalgaz kullanırken, bacaların temiz olduğundan ve iyi havalandırıldığından emin olun. -Evde küçük çocuklar veya yaşlılar varsa, onlara göz kulak olun. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Giresun'da 16 Ocak Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, 16 Ocak Salı saat 00.00'dan itibaren Giresun ve çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) beklenmektedir. Fırtınanın etkisi, 16 Ocak Salı günü saat 21.00'e kadar sürmesi tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, çığ tehlikesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması, fırtına sırasında mümkünse dışarı çıkmaması, zorunlu hallerde ise tedbirli olması ve gerekli güvenlik önlemlerini alması gerekiyor.

Fırtına sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı aşağıdaki önlemler alınabilir:

-Ulaşım planlarını fırtınaya göre yaparak, mümkünse yolculuk yapmaktan kaçının.

-Cadde ve sokaklarda bulunan çöp kutuları, tabelalar, aydınlatma direkleri gibi nesnelere karşı dikkatli olun.

-Çatısı olmayan veya zayıf olan binaların yakınında bulunmayın.

-Soba ve doğalgaz kullanırken, bacaların temiz olduğundan ve iyi havalandırıldığından emin olun.

-Evde küçük çocuklar veya yaşlılar varsa, onlara göz kulak olun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.