Gazeteciler hak mağduriyeti yaşamaya devam ediyor!

GÜNDEM 09.01.2024 - 10:59, Güncelleme: 09.01.2024 - 10:59 3851+ kez okundu.
 

Gazeteciler hak mağduriyeti yaşamaya devam ediyor!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, “Gazetecilere yönelik baskı ve hak ihlalleri devam ediyor. Çalışan Gazeteciler Günü’nü grevde ve cezaevlerinde karşılayanlar var. Basın özgürlüğü yalnızca gazetecilerin sorunu değil.” dedi.
Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin açıklamasında, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğü ülkenin demokrasi terazisi olduğunu vurgulayarak, “Bugün gazetecilik en zor mesleklerden biri oldu. Her an tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Halkın sesi olan gazetecilerin dili susturulmak, gözleri kapatılmak isteniyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mahkemeye çıkacak gazeteciler var. Tutuklananlar var, öldürülenler var. 08 Ocak Metin Göktepe, 19 Ocak Hrant Dink, 24 Ocak Uğur Mumcu halkın haber alma haklarını kullandıkları için katledildiler. Daha niceleri. Gazeteciler katledilmelerine, tutuklanmalarına rağmen haber yapmaya devam ediyor.” dedi. Örgütlü gazeteci kazanır Gazetecilerin sendikalaşma oranının düşüklüğüne de değinen Keskin, “Çalışan gazetecilerin sendikalaşma oranları da düşük. Sendika mücadelesi verenlerin karşılaştıkları zorluklar da ortada. Bugün grevde olan gazeteciler var. Emek Partisi olarak gazetecileri güçlü yapan örgütlülükleri olduğunu biliyoruz ve destekliyoruz. Baskılara direnmenin yolu gazeteciler arasındaki dayanışmadır. Bu zor görevlerini başarıyla yapan çalışan gazetecilerimizin günü kutluyoruz. Emek Partisi olarak basın özgürlüğünü yalnızca gazetecilerin sorunu olarak görmüyoruz. Türkiye’nin demokratikleşmesini savunan her kesiminin sorunu olmalı ki, özgür basın olsun.” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, “Gazetecilere yönelik baskı ve hak ihlalleri devam ediyor. Çalışan Gazeteciler Günü’nü grevde ve cezaevlerinde karşılayanlar var. Basın özgürlüğü yalnızca gazetecilerin sorunu değil.” dedi.

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin açıklamasında, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğü ülkenin demokrasi terazisi olduğunu vurgulayarak, “Bugün gazetecilik en zor mesleklerden biri oldu. Her an tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya. Halkın sesi olan gazetecilerin dili susturulmak, gözleri kapatılmak isteniyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mahkemeye çıkacak gazeteciler var. Tutuklananlar var, öldürülenler var. 08 Ocak Metin Göktepe, 19 Ocak Hrant Dink, 24 Ocak Uğur Mumcu halkın haber alma haklarını kullandıkları için katledildiler. Daha niceleri. Gazeteciler katledilmelerine, tutuklanmalarına rağmen haber yapmaya devam ediyor.” dedi.

Örgütlü gazeteci kazanır
Gazetecilerin sendikalaşma oranının düşüklüğüne de değinen Keskin, “Çalışan gazetecilerin sendikalaşma oranları da düşük. Sendika mücadelesi verenlerin karşılaştıkları zorluklar da ortada. Bugün grevde olan gazeteciler var. Emek Partisi olarak gazetecileri güçlü yapan örgütlülükleri olduğunu biliyoruz ve destekliyoruz. Baskılara direnmenin yolu gazeteciler arasındaki dayanışmadır. Bu zor görevlerini başarıyla yapan çalışan gazetecilerimizin günü kutluyoruz. Emek Partisi olarak basın özgürlüğünü yalnızca gazetecilerin sorunu olarak görmüyoruz. Türkiye’nin demokratikleşmesini savunan her kesiminin sorunu olmalı ki, özgür basın olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.