Fındıkta oyun içinde oyun! Fındık fiyatı iki haneye düştü!

EKONOMİ 11.10.2023 - 10:16, Güncelleme: 11.10.2023 - 10:18 14529+ kez okundu.
 

Fındıkta oyun içinde oyun! Fındık fiyatı iki haneye düştü!

Rekoltenin az olması nedeniyle hızlı bir şekilde 120 liralara çıkan Giresun kalite fındık 95 liraya düştü. Üretici CİMER ve Kaymakamlıklara şikayet ediyor.
Sezona serbest piyasada 75 liradan başlayan Giresun Kalite fındık fiyatları üç haneli rakamlardan iki haneli rakamlara düştü. Rekoltenin az olması nedeniyle TMO tarafından 84 liradan alımına başlanılan fındık serbest piyasada randımana göre 120 lirayı bulmuştu. Son günlerde düşüşe geçen fındık fiyatları nedeniyle üreticiler yine mağdur olmaya başladı. Fiyat oyunları ile üreticinin elinden alınmaya çalışılan fındık için TMO'nun acil olarak fiyat güncellemesi yapması bekleniyor.  Son günlerde en büyük alıcı olarak bilinen Ferrero'nun fiyat güncellemesi için piyasayı yokladığı öğrenilirken TMO'nun acil olarak fiyatları revize etmesi gerektiği öğrenildi.  Son yıllarda fındık fiyatı açıklayarak üreticinin malının değerlenmesini sağlayan TMO, oynanan bu oyuna dur diyerek, devletin büyüklüğünü göstermelidir. Birçok üretici emanete fındık vermeyin çağrısına uyarak fındığını satmadığı ifade ederken, Ciner aracılığıyla TMO'nun fiyat güncellemesi yapmasını istedi. Öte yandan Giresun'un bir çok ilçesinde üreticilerin kaymakamlıklara giderek şikayet dilekçesi verdiği ve fiyatların revize edilmesini istediği öğrenildi. Fındık fiyatlarındaki bu düşüş nedeniyle İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası ve Ziraat Odalarının kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.
Rekoltenin az olması nedeniyle hızlı bir şekilde 120 liralara çıkan Giresun kalite fındık 95 liraya düştü. Üretici CİMER ve Kaymakamlıklara şikayet ediyor.

Sezona serbest piyasada 75 liradan başlayan Giresun Kalite fındık fiyatları üç haneli rakamlardan iki haneli rakamlara düştü. Rekoltenin az olması nedeniyle TMO tarafından 84 liradan alımına başlanılan fındık serbest piyasada randımana göre 120 lirayı bulmuştu. Son günlerde düşüşe geçen fındık fiyatları nedeniyle üreticiler yine mağdur olmaya başladı. Fiyat oyunları ile üreticinin elinden alınmaya çalışılan fındık için TMO'nun acil olarak fiyat güncellemesi yapması bekleniyor. 
Son günlerde en büyük alıcı olarak bilinen Ferrero'nun fiyat güncellemesi için piyasayı yokladığı öğrenilirken TMO'nun acil olarak fiyatları revize etmesi gerektiği öğrenildi. 

Son yıllarda fındık fiyatı açıklayarak üreticinin malının değerlenmesini sağlayan TMO, oynanan bu oyuna dur diyerek, devletin büyüklüğünü göstermelidir. Birçok üretici emanete fındık vermeyin çağrısına uyarak fındığını satmadığı ifade ederken, Ciner aracılığıyla TMO'nun fiyat güncellemesi yapmasını istedi. Öte yandan Giresun'un bir çok ilçesinde üreticilerin kaymakamlıklara giderek şikayet dilekçesi verdiği ve fiyatların revize edilmesini istediği öğrenildi.
Fındık fiyatlarındaki bu düşüş nedeniyle İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası ve Ziraat Odalarının kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.