Fındık fiyatları tırmanıyor... Sabah farklı, öğlen farklı fiyat!

EKONOMİ 25.09.2023 - 12:47, Güncelleme: 25.09.2023 - 12:47 13810+ kez okundu.
 

Fındık fiyatları tırmanıyor... Sabah farklı, öğlen farklı fiyat!

TMO tarafından 84 liradan işlem gören 50 randıman Giresun Kalite Fındık fiyatları serbest piyasada 110 lirayı gördü.
Bulancak'ta fındık alım satımı yapan tüccarlardan alınan bilgiye göre Giresun Kalite fındık fiyatlarının 110 lira seviyesinde olduğu öğrenildi. Fiskobirlik tarafından fiyatların yükselmesi serbest piyasada da fiyatların artmasına neden olurken, üretici elinde kalan fındığı daha yüksek fiyata satmak istiyor. Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık satacağı söylentileri geçtiğimiz hafta piyasayı dalgalandırırken, TMO'dan yapılan açıklama piyasaları rahatlattı. TMO'dan piyasayı rahatlatan açıklama! TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise TMO'nun fındık satıp satmayacağı konusuna açıklık getirirken, geçen sezon rekoltenin fazla olduğunu ifade etti. Güldal, "TMO'ya da ciddi miktarda ürün arzı olmuştu. Devir stoklarımız var. Aralık ayı sonuna kadar herhangi bir satış politikamız söz konusu değildir. Bizim aralık ayı sonuna kadar alım yapma görevimiz var. Ama üreticimiz TMO’ya satar, piyasaya satar. O kendi tercihi olacaktır. Bu noktada bir sıkıntı olmaz. Bizim stoklarımız yeterlidir" dedi.
TMO tarafından 84 liradan işlem gören 50 randıman Giresun Kalite Fındık fiyatları serbest piyasada 110 lirayı gördü.

Bulancak'ta fındık alım satımı yapan tüccarlardan alınan bilgiye göre Giresun Kalite fındık fiyatlarının 110 lira seviyesinde olduğu öğrenildi.

Fiskobirlik tarafından fiyatların yükselmesi serbest piyasada da fiyatların artmasına neden olurken, üretici elinde kalan fındığı daha yüksek fiyata satmak istiyor.

Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık satacağı söylentileri geçtiğimiz hafta piyasayı dalgalandırırken, TMO'dan yapılan açıklama piyasaları rahatlattı.

TMO'dan piyasayı rahatlatan açıklama!

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise TMO'nun fındık satıp satmayacağı konusuna açıklık getirirken, geçen sezon rekoltenin fazla olduğunu ifade etti.

Güldal, "TMO'ya da ciddi miktarda ürün arzı olmuştu. Devir stoklarımız var. Aralık ayı sonuna kadar herhangi bir satış politikamız söz konusu değildir. Bizim aralık ayı sonuna kadar alım yapma görevimiz var. Ama üreticimiz TMO’ya satar, piyasaya satar. O kendi tercihi olacaktır. Bu noktada bir sıkıntı olmaz. Bizim stoklarımız yeterlidir" dedi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.