Fındık fiyatı neden kıpırdamıyor!

EKONOMİ 07.11.2022 - 17:29, Güncelleme: 07.11.2022 - 17:29 3725+ kez okundu.
 

Fındık fiyatı neden kıpırdamıyor!

30 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO aracılığıyla alınacak olan Giresun Kalite fındığın 53 lira açıklanması ile serbest piyasa da 50 lirayı gören fındık 47 liraya sabitlendi.
Serbest piyasa da 47 liraya takılıp kalan fındık, TMO’da ise 50 randıman üzerinden 53 liradan işlem görmeye devam ediyor. Sezon başı üreticinin fındığını alan tüccarların fabrikaları beslemesi ile dolan depolar nedeniyle fındığın fiyatında uzunca bir süredir artış yaşanmıyor. Fındığını pazara indirmeyen az sayıda üretici ise fiyatların artacağı günü bekliyor. Gazetemize konuşan bazı üreticiler, “Bölgemizde birçok arazi hisseli tapuya sahip. Dolayısıyla bizlerde ÇKS yaptıramıyoruz. BU nedenle TMO’ya fındık satamıyoruz. Mecburen serbest piyasa da fındığımızı satmak durumundayız. Fakat fiyat 47 liraya sabitlendi. Bu fiyata fındığımızı satmak ağrımıza gidiyor” dediler. Öte yandan alınan bilgiye göre serbest piyasada fındığının 53-54 randıman civarında geldiğini ifade eden bazı üreticiler ise TMO’da fındığın randımanının 48-49 bandında gelmesi nedeniyle kayıp yaşadıklarını sözlerine eklediler.
30 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO aracılığıyla alınacak olan Giresun Kalite fındığın 53 lira açıklanması ile serbest piyasa da 50 lirayı gören fındık 47 liraya sabitlendi.

Serbest piyasa da 47 liraya takılıp kalan fındık, TMO’da ise 50 randıman üzerinden 53 liradan işlem görmeye devam ediyor. Sezon başı üreticinin fındığını alan tüccarların fabrikaları beslemesi ile dolan depolar nedeniyle fındığın fiyatında uzunca bir süredir artış yaşanmıyor.

Fındığını pazara indirmeyen az sayıda üretici ise fiyatların artacağı günü bekliyor.

Gazetemize konuşan bazı üreticiler, “Bölgemizde birçok arazi hisseli tapuya sahip. Dolayısıyla bizlerde ÇKS yaptıramıyoruz. BU nedenle TMO’ya fındık satamıyoruz. Mecburen serbest piyasa da fındığımızı satmak durumundayız. Fakat fiyat 47 liraya sabitlendi. Bu fiyata fındığımızı satmak ağrımıza gidiyor” dediler.

Öte yandan alınan bilgiye göre serbest piyasada fındığının 53-54 randıman civarında geldiğini ifade eden bazı üreticiler ise TMO’da fındığın randımanının 48-49 bandında gelmesi nedeniyle kayıp yaşadıklarını sözlerine eklediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.