‘Fındığın kurtuluşu Milli Görüş’ün elinde’

EKONOMİ 09.09.2022 - 10:57, Güncelleme: 09.09.2022 - 10:57 6278+ kez okundu.
 

‘Fındığın kurtuluşu Milli Görüş’ün elinde’

Saadet Partisi Bulancak İlçe Başkanı Yüksel Aslan, son günlerde yaşanan fındık fiyatı polemiklerine açıklık getirdi.
Saadet Partisi Piraziz İlçe Başkanı Cevat Gündoğdu, Saadet Partisi Bulancak Teşkilat Başkanı Mehmet Aybar ve Teşkilat Başkan Yardımcısı İzzet Akdeniz ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Aslan, “1996 yılında ki Refahyol Hükümetinde dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan hocamız, uyguladığı politika ile fındığın gerçek değerini üreticimize yansıtmıştır. Bugün yapılan hiçbir uygulama ne yazık ki üreticimizi memnun edemez. Çünkü o dönemde merhum Başbakanımız Erbakan hocamız, Fiskobirlik eliyle bölgemizde üretilen fındığın tamamının alınması talimatını vererek bunu da hazineden karşılamıştı. Daha sonra Fiskobirlik tarafından fındığımız gerçek değerini bulmuştur. Gugün gelinen noktaya baktığımızda 1996 yılında 1 doların karşılığı 147,690 lira iken 145 bin liradan başlayan fındığın kilosu 310 bine çıktı. Kademeli bir şekilde artan fiyatlar sayesinde vatandaşımız 1 kilo fındık ile 5 kilo şeker, 300 gramlık 22 ekmek alabiliyordu. Bugün bu fiyatları alım gücü ile hesapladığımızda üreticimiz her geçen gün zarar etmektedir. Bunun tek kurtuluş yolu Fiskobirlik’e gereken önemin verilmesinden geçmektedir. Ve devlet Fiskobirlik’e sahip çıkmalıdır” dedi. Başkan Aslan, öte yandan asıl olanın fındığın  iyatı olmadığını belirterek, “Fındığın anavatanı olan bölgemizden fındığı kabuklu haliyle değil, işlenmiş olarak sattığımızda fındığımız gerçek değerini bulacaktır. Bunun da tek çözümü Milli Görüş’ün iktidara gelmesidir” diye konuştu.  
Saadet Partisi Bulancak İlçe Başkanı Yüksel Aslan, son günlerde yaşanan fındık fiyatı polemiklerine açıklık getirdi.

Saadet Partisi Piraziz İlçe Başkanı Cevat Gündoğdu, Saadet Partisi Bulancak Teşkilat Başkanı Mehmet Aybar ve Teşkilat Başkan Yardımcısı İzzet Akdeniz ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Başkan Aslan, “1996 yılında ki Refahyol Hükümetinde dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan hocamız, uyguladığı politika ile fındığın gerçek değerini üreticimize yansıtmıştır. Bugün yapılan hiçbir uygulama ne yazık ki üreticimizi memnun edemez. Çünkü o dönemde merhum Başbakanımız Erbakan hocamız, Fiskobirlik eliyle bölgemizde üretilen fındığın tamamının alınması talimatını vererek bunu da hazineden karşılamıştı. Daha sonra Fiskobirlik tarafından fındığımız gerçek değerini bulmuştur. Gugün gelinen noktaya baktığımızda 1996 yılında 1 doların karşılığı 147,690 lira iken 145 bin liradan başlayan fındığın kilosu 310 bine çıktı. Kademeli bir şekilde artan fiyatlar sayesinde vatandaşımız 1 kilo fındık ile 5 kilo şeker, 300 gramlık 22 ekmek alabiliyordu. Bugün bu fiyatları alım gücü ile hesapladığımızda üreticimiz her geçen gün zarar etmektedir. Bunun tek kurtuluş yolu Fiskobirlik’e gereken önemin verilmesinden geçmektedir. Ve devlet Fiskobirlik’e sahip çıkmalıdır” dedi.

Başkan Aslan, öte yandan asıl olanın fındığın  iyatı olmadığını belirterek, “Fındığın anavatanı olan bölgemizden fındığı kabuklu haliyle değil, işlenmiş olarak sattığımızda fındığımız gerçek değerini bulacaktır. Bunun da tek çözümü Milli Görüş’ün iktidara gelmesidir” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.