Filistin için 11 gündür yoldalar, Hatay sınırına 2 günlük yolları kaldı!

GÜNDEM 22.03.2024 - 10:52, Güncelleme: 22.03.2024 - 10:52 1752+ kez okundu.
 

Filistin için 11 gündür yoldalar, Hatay sınırına 2 günlük yolları kaldı!

Pirazizli 45 yaşındaki inşaat ustası Kaan (Atilla) Aydemir ve 41 yaşındaki kardeşi Yıldırım Aydemir İsrail tarafından Filistin'de gerçekleştirilen zulüm ve insanlık dramına tepki göstermek için bisikletleriyle yola çıktılar.
11 Mart Pazartesi günü Giresun'dan yola çıkan ve 11 gündür yolda olan kardeşler Eğribel, Gembeli, Dokuz Dolambaç geçitlerini de aşarak Malatya Yeşilyurt’a ulaştılar. Zirve geçişlerinde ve kar yağışı altında zorlansalar da amaçlarından vazgeçmeyen kardeşler, Gündüz pedallayıp gece Çadırda konakladıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamada, “Zorluklara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Yaşadığımız zorluklar Filistin de, Gazze de yaşanan zorlukları ve yoklukları bir nebze hissetmemizi sağladığı için yolculuğumuz daha da anlam kazanıyor. Filistin de yaşanan katliamlara ve işlenen insanlık suçuna karşı bizimde tepkimiz bu şekilde oldu. Herkes elinden geldiğince bu zulme sessiz kalmamalı. İki gün sonra Hatay’a varmayı planlıyoruz. Hatay Yayladağ sınır kapısına kadar gidip bir basın açıklamasıyla yolculuğumuzu tamamlamayı planlıyoruz. Allah başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Müslümanları korusun. Zulme uğrayan tüm mazlumları kurtuluşa erdirsin İnşallah” diye konuştular.
Pirazizli 45 yaşındaki inşaat ustası Kaan (Atilla) Aydemir ve 41 yaşındaki kardeşi Yıldırım Aydemir İsrail tarafından Filistin'de gerçekleştirilen zulüm ve insanlık dramına tepki göstermek için bisikletleriyle yola çıktılar.

11 Mart Pazartesi günü Giresun'dan yola çıkan ve 11 gündür yolda olan kardeşler Eğribel, Gembeli, Dokuz Dolambaç geçitlerini de aşarak Malatya Yeşilyurt’a ulaştılar.

Zirve geçişlerinde ve kar yağışı altında zorlansalar da amaçlarından vazgeçmeyen kardeşler, Gündüz pedallayıp gece Çadırda konakladıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamada, “Zorluklara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Yaşadığımız zorluklar Filistin de, Gazze de yaşanan zorlukları ve yoklukları bir nebze hissetmemizi sağladığı için yolculuğumuz daha da anlam kazanıyor. Filistin de yaşanan katliamlara ve işlenen insanlık suçuna karşı bizimde tepkimiz bu şekilde oldu. Herkes elinden geldiğince bu zulme sessiz kalmamalı. İki gün sonra Hatay’a varmayı planlıyoruz. Hatay Yayladağ sınır kapısına kadar gidip bir basın açıklamasıyla yolculuğumuzu tamamlamayı planlıyoruz. Allah başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Müslümanları korusun. Zulme uğrayan tüm mazlumları kurtuluşa erdirsin İnşallah” diye konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.