FESTİVALDE ATILAN DUALI MESİRLER MANİSA’YA ŞİFA SAÇTI

KÜLTÜR 29.04.2024 - 12:11, Güncelleme: 29.04.2024 - 12:11 4533 kez okundu.
 

FESTİVALDE ATILAN DUALI MESİRLER MANİSA’YA ŞİFA SAÇTI

Manisa’nın 5 asra yaklaşan geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 4 yıl aradan sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın katılımıyla 484’üncü kez gerçekleştirildi.
Manisa Valiliği önünden kortej yürüyüşüyle başlayan tören Sultan Camii minare ve külliyelerinden halka şifalı mesir macunlarının saçılması ile son buldu. 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Manisa’nın dört bir yanında çeşitli etkinlikler ve konserler ile devam eden festivalin son günü, Manisa Valiliği önünden kortejle başladı. Manisa’da yetişen Osmanlı İmparatorluğu’nun padişahlarının temsili geçişleri, halk dansları ekiplerinin geçişleri, temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’nin geçişiyle, festivale katılan yabancı konuklar korteje renk kattı. Kortej yürüyüşüne, Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Siyasi Parti Milletvekilleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK ve Derneklerin temsilcileri ve konuk ülkelerin temsilcileri de katıldı. Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşüne, temsili Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Manisa’dan yetişen şehzadeler renk kattı. Kortejde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve protokol üyeleri mesir saçımı için bekleyen ve kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşları selamladı.   Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Burada herkes birleşti, kol kola girdi. Manisalılık ruhunu ortaya koydu. Yaklaşık 10 gündür Mesir Macunu Festivalimiz şehrin her yanında karnaval havasında kutlandı” dedi.  Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “ Mesir Macunu Festivalimiz bu festivallerin lokomotifi olacak. Bunların mutlaka devamı da gelecek. Önümüzdeki yıllarda Mesir Macunu Festivalimizin kapsamını da genişletip sadece Türkiye değil, Dünya’ya ulaşmayı istiyoruz” dedi. Eller şifaya açıldı Sultan Camii’nde kortej son bulurken, burada şifalı mesir macunlarının saçımı öncesinde Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesinin canlandırması yapıldı. Öğle ezanının okunması ve namazın kılınmasının ardından Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyeleri tonlarca şifalı mesir macununu halka saçtı. Vatandaşlar saçılan şifalı macunları kapmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Mesir kapmak için yüksek yerlere tırmanan ve şemsiyesini ters çeviren vatandaşların renkli görüntüleri objektiflere yansıdı.
Manisa’nın 5 asra yaklaşan geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali 4 yıl aradan sonra Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın katılımıyla 484’üncü kez gerçekleştirildi.

Manisa Valiliği önünden kortej yürüyüşüyle başlayan tören Sultan Camii minare ve külliyelerinden halka şifalı mesir macunlarının saçılması ile son buldu. 23-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Manisa’nın dört bir yanında çeşitli etkinlikler ve konserler ile devam eden festivalin son günü, Manisa Valiliği önünden kortejle başladı. Manisa’da yetişen Osmanlı İmparatorluğu’nun padişahlarının temsili geçişleri, halk dansları ekiplerinin geçişleri, temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’nin geçişiyle, festivale katılan yabancı konuklar korteje renk kattı.

Kortej yürüyüşüne, Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve eşi Nurcan Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Siyasi Parti Milletvekilleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK ve Derneklerin temsilcileri ve konuk ülkelerin temsilcileri de katıldı.

Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşüne, temsili Hafsa Sultan, Merkez Efendi, Manisa’dan yetişen şehzadeler renk kattı. Kortejde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve protokol üyeleri mesir saçımı için bekleyen ve kendilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşları selamladı.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Burada herkes birleşti, kol kola girdi. Manisalılık ruhunu ortaya koydu. Yaklaşık 10 gündür Mesir Macunu Festivalimiz şehrin her yanında karnaval havasında kutlandı” dedi. 
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “ Mesir Macunu Festivalimiz bu festivallerin lokomotifi olacak. Bunların mutlaka devamı da gelecek. Önümüzdeki yıllarda Mesir Macunu Festivalimizin kapsamını da genişletip sadece Türkiye değil, Dünya’ya ulaşmayı istiyoruz” dedi.
Eller şifaya açıldı
Sultan Camii’nde kortej son bulurken, burada şifalı mesir macunlarının saçımı öncesinde Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesinin canlandırması yapıldı. Öğle ezanının okunması ve namazın kılınmasının ardından Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyeleri tonlarca şifalı mesir macununu halka saçtı. Vatandaşlar saçılan şifalı macunları kapmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Mesir kapmak için yüksek yerlere tırmanan ve şemsiyesini ters çeviren vatandaşların renkli görüntüleri objektiflere yansıdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.