EÜ’lü genç iletişimciler medya sektörüne uğurlandı

EĞİTİM 24.07.2023 - 09:44, Güncelleme: 24.07.2023 - 09:44 4348+ kez okundu.
 

EÜ’lü genç iletişimciler medya sektörüne uğurlandı

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden bu yıl mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, düzenlenen törenle medya sektörüne uğurlandı.
Mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Gökhan Eren, fakülte üst yönetimi, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törene konuk olan sanatçılar Sinan Akçıl ve Dicle Olcay sevilen şarkılarıyla Egeli gençlerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Törende, sanatçı Sinan Akçıl’a “İlham Veren Yıldızlar – Altın Kariyer” ödülü Dekan Prof. Dr. Gültekin tarafından takdim edildi. Prof. Dr. Mehmet Ersan,“Dünyayı etkileyen pek çok olumsuzluk ve ülkemizde yaşanan deprem felaketine rağmen, yine sanattan spora tıptan sanayiye, edebiyattan sağlığa birçok alanda önemli başarılara imza attığımız çok verimli bir yılı geride bıraktık. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın, öğrenci odaklılık, eğitim-öğretimde kalite ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşmış, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerine ise emin ve sağlam adımlarla yürümektedir. Üniversitemizin başarısında ve her türlü faaliyetinde emeği ve katkısı olan bütün personelimize şahsım ve EÜ’si, adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Ersan, “Sevgili aileler, gözünüz gibi bakıp büyüttüğünüz çocuklarınız bugün sizlere en güzel hediyeyi veriyor. Meslek sahibi birer birey olarak hem kurumsal hem de bölüm olarak akredite olmuş bir üniversiteden, Egeli olmanın ayrıcalığı ile mezun oluyorlar. Çocukların başarılarında sizlerin de büyük emekleri ve fedakârlıkları bulunuyor. Bu sebeple sizleri tebrik ediyorum. Gençlerimiz de öğrenci olmanın sorumluluğunu yerine getirdiler. Bundan sonra onları daha büyük sorumluluklar bekliyor. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum” diye konuştu. “Tüm bölümleriyle akredite bir fakültenin mezunlarısınız” Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Öğrenci odaklı bir felsefeyi benimseyen, tam akredite bir araştırma üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ayrıca, fakültemiz de tüm bölümleriyle akredite bir fakülte. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, milli kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkarak, teknolojiyi ve dijital dönüşümü de yakından takip ederek sektöre adınızı altın harflerle yazacaksınız” diye konuştu. "Burada aldığımız eğitimle sektörde güzel işler yapacağız" İletişim Fakültesi dönem birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Eslem Türkoğlu  “Ben, üniversite tercihinde bulunurken yaşadığım şehir dışında bir üniversiteyi tercih ettim. İzmir’e gelmek benim için yeni bir hayata ilk adımı atmaktı. İyi ki de cesaret edip o adımı atmışım diyorum. Ne kadar zor bir 4 yıl geçirmiş olsak da gerek hayat konusunda gerek mesleğimiz konusunda çok şey öğrendik. Sektöre biz mezunlarla birlikte yenileri ekleniyor. Eminim ki hangi işi yaparsak yapalım burada aldığımız eğitim ve kendimizi 4 senede olabildiğince geliştirmemizle çok güzel işler yapacağız. Kendim ve arkadaşlarım adına bu öğrenme yolculuğunda katkısı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden bu yıl mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, düzenlenen törenle medya sektörüne uğurlandı.

Mezuniyet törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Basın İlan Kurumu İzmir İl Müdürü Gökhan Eren, fakülte üst yönetimi, akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törene konuk olan sanatçılar Sinan Akçıl ve Dicle Olcay sevilen şarkılarıyla Egeli gençlerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Törende, sanatçı Sinan Akçıl’a “İlham Veren Yıldızlar – Altın Kariyer” ödülü Dekan Prof. Dr. Gültekin tarafından takdim edildi.

Prof. Dr. Mehmet Ersan,“Dünyayı etkileyen pek çok olumsuzluk ve ülkemizde yaşanan deprem felaketine rağmen, yine sanattan spora tıptan sanayiye, edebiyattan sağlığa birçok alanda önemli başarılara imza attığımız çok verimli bir yılı geride bıraktık. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın, öğrenci odaklılık, eğitim-öğretimde kalite ve araştırma üniversitesi olma hedeflerine ulaşmış, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerine ise emin ve sağlam adımlarla yürümektedir. Üniversitemizin başarısında ve her türlü faaliyetinde emeği ve katkısı olan bütün personelimize şahsım ve EÜ’si, adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ersan, “Sevgili aileler, gözünüz gibi bakıp büyüttüğünüz çocuklarınız bugün sizlere en güzel hediyeyi veriyor. Meslek sahibi birer birey olarak hem kurumsal hem de bölüm olarak akredite olmuş bir üniversiteden, Egeli olmanın ayrıcalığı ile mezun oluyorlar. Çocukların başarılarında sizlerin de büyük emekleri ve fedakârlıkları bulunuyor. Bu sebeple sizleri tebrik ediyorum. Gençlerimiz de öğrenci olmanın sorumluluğunu yerine getirdiler. Bundan sonra onları daha büyük sorumluluklar bekliyor. Hepinize hayatınız boyunca başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Tüm bölümleriyle akredite bir fakültenin mezunlarısınız”

Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Öğrenci odaklı bir felsefeyi benimseyen, tam akredite bir araştırma üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ayrıca, fakültemiz de tüm bölümleriyle akredite bir fakülte. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, milli kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkarak, teknolojiyi ve dijital dönüşümü de yakından takip ederek sektöre adınızı altın harflerle yazacaksınız” diye konuştu.

"Burada aldığımız eğitimle sektörde güzel işler yapacağız"

İletişim Fakültesi dönem birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Eslem Türkoğlu  “Ben, üniversite tercihinde bulunurken yaşadığım şehir dışında bir üniversiteyi tercih ettim. İzmir’e gelmek benim için yeni bir hayata ilk adımı atmaktı. İyi ki de cesaret edip o adımı atmışım diyorum. Ne kadar zor bir 4 yıl geçirmiş olsak da gerek hayat konusunda gerek mesleğimiz konusunda çok şey öğrendik. Sektöre biz mezunlarla birlikte yenileri ekleniyor. Eminim ki hangi işi yaparsak yapalım burada aldığımız eğitim ve kendimizi 4 senede olabildiğince geliştirmemizle çok güzel işler yapacağız. Kendim ve arkadaşlarım adına bu öğrenme yolculuğunda katkısı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.