Ensia’dan Kktc’ye enerji yatırımı hamlesi

GÜNDEM 15.06.2023 - 09:38, Güncelleme: 15.06.2023 - 09:38 3281+ kez okundu.
 

Ensia’dan Kktc’ye enerji yatırımı hamlesi

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından daha fazla yararlanması için öncü rol üstlenecek.
ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı ile ENSİA Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Temsilcisi Elvan Aygün KKTC’ye yaptıkları ziyarette; KKTC Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Üner Kutalmış, KKTC Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Raouf Zrilli ile KKTC Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gavani ile bir araya geldi. Yavru Vatan’ın elektrik üretimi ve altyapısı ile ilgili kapsamlı bilgi alan ENSİA heyeti daha sonra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nu da makamında ziyaret etti. KKTC’de güneşte büyük potansiyel var Alper Kalaycı, güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarında büyük potansiyeli olan KKTC’de, yatırımların artması için öncü rol üstlenmeye hazır olduklarını belirtti. KKTC’nin ihtiyacı için denizaltı kablo sistemi ile Türkiye’den enerji temin etme projesinin devam ettiğini hatırlatan Kalaycı, “Turizmde bir dünya markası olan yavru vatanımız KKTC’de sıklıkla ve uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinin ortadan kalkması için, tüketimin yapıldığı noktalarda üretim ve depolama sistemleri kurulmasının çok önemli işlev yükleneceğini gördük. Ülkedeki enerji talebinin tümünü güneş enerjisi santrallerinden karşılamak mümkün. ENSİA olarak, Türkiye’nin alanlarında en yetkin şirketlerini çatısı altında barındıran bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yenilenebilir enerji sektörünün tüm disiplinlerinde KKTC’nin gelişmesi için çaba harcamaya hazırız” dedi. Rüzgâr enerjisinde de büyük potansiyel var İki ülke arasında sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler aracılığı ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında da muhatapları ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kalaycı, Bakan Amcaoğlu’nun bu konudaki sıcak yaklaşımının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.  
Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından daha fazla yararlanması için öncü rol üstlenecek.

ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı ile ENSİA Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Temsilcisi Elvan Aygün KKTC’ye yaptıkları ziyarette; KKTC Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Üner Kutalmış, KKTC Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Görkem Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Raouf Zrilli ile KKTC Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gavani ile bir araya geldi.

Yavru Vatan’ın elektrik üretimi ve altyapısı ile ilgili kapsamlı bilgi alan ENSİA heyeti daha sonra KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nu da makamında ziyaret etti.

KKTC’de güneşte büyük potansiyel var

Alper Kalaycı, güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarında büyük potansiyeli olan KKTC’de, yatırımların artması için öncü rol üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.

Resim önizlemesi

KKTC’nin ihtiyacı için denizaltı kablo sistemi ile Türkiye’den enerji temin etme projesinin devam ettiğini hatırlatan Kalaycı, “Turizmde bir dünya markası olan yavru vatanımız KKTC’de sıklıkla ve uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinin ortadan kalkması için, tüketimin yapıldığı noktalarda üretim ve depolama sistemleri kurulmasının çok önemli işlev yükleneceğini gördük. Ülkedeki enerji talebinin tümünü güneş enerjisi santrallerinden karşılamak mümkün. ENSİA olarak, Türkiye’nin alanlarında en yetkin şirketlerini çatısı altında barındıran bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yenilenebilir enerji sektörünün tüm disiplinlerinde KKTC’nin gelişmesi için çaba harcamaya hazırız” dedi.

Rüzgâr enerjisinde de büyük potansiyel var

İki ülke arasında sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler aracılığı ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında da muhatapları ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kalaycı, Bakan Amcaoğlu’nun bu konudaki sıcak yaklaşımının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.