Emekli çiftin fidan sevgisi

YAŞAM 14.12.2023 - 16:53, Güncelleme: 14.12.2023 - 16:53 5771+ kez okundu.
 

Emekli çiftin fidan sevgisi

İstanbul’dan memleketine dönen İsmail Bay ve eşi çoğu zamanlarını fidan dikerek doğayla iç içe olmaya devam ediyor.
Yıldız Haber muhabiri Erol Küçük’e konuşan İsmail Bay, Bulancak ve çevresinde fidan dikim döneminin Kasım ayının ortasında başlayıp Şubat sonuna kadar sürdüğünü, Mart ayında da fidanların diplerinin çapalandığını belirtti. Emekli olduktan sonra birkaç yıl İstanbul’da oturduğunu ancak bunun kendisine rahatsızlık verdiğini ifade eden Bay, doğadan kopamayacağını anlayınca memleketi Bulancak’a gelerek fidan dikme işine gönüllü olarak devam etmeye karar verdiğini söyledi. Ömrü yettiğince çalışmaya devam edeceğini ifade eden Bay, “Evde yatmak bana rahatsızlık veriyor ama fidan dikmek, doğa ile iç içe olmak bana huzur veriyor. Onun için devam ediyorum... Bu işi bırakırsam ömrüm kısalır, belki bilemiyorum, boş durmaktan hastalık kaparım” dedi. Kaldığı Seyir evleri çevresine diktiği fidanları ‘evladı’ gibi gördüğünü vurgulayan İsmail Bay, “Her dikilen fidana sevinirim ama kendi diktiğimi görünce bambaşka seviniyorum. Bir insan her evlada sevinir ama kendi evladına bambaşka sevinir. Tabii bu memleket için bu devlet için kim bir ağaç dikerse Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan memleketine dönen İsmail Bay ve eşi çoğu zamanlarını fidan dikerek doğayla iç içe olmaya devam ediyor.

Yıldız Haber muhabiri Erol Küçük’e konuşan İsmail Bay, Bulancak ve çevresinde fidan dikim döneminin Kasım ayının ortasında başlayıp Şubat sonuna kadar sürdüğünü, Mart ayında da fidanların diplerinin çapalandığını belirtti.

Emekli olduktan sonra birkaç yıl İstanbul’da oturduğunu ancak bunun kendisine rahatsızlık verdiğini ifade eden Bay, doğadan kopamayacağını anlayınca memleketi Bulancak’a gelerek fidan dikme işine gönüllü olarak devam etmeye karar verdiğini söyledi. Ömrü yettiğince çalışmaya devam edeceğini ifade eden Bay, “Evde yatmak bana rahatsızlık veriyor ama fidan dikmek, doğa ile iç içe olmak bana huzur veriyor. Onun için devam ediyorum... Bu işi bırakırsam ömrüm kısalır, belki bilemiyorum, boş durmaktan hastalık kaparım” dedi.

Kaldığı Seyir evleri çevresine diktiği fidanları ‘evladı’ gibi gördüğünü vurgulayan İsmail Bay, “Her dikilen fidana sevinirim ama kendi diktiğimi görünce bambaşka seviniyorum. Bir insan her evlada sevinir ama kendi evladına bambaşka sevinir. Tabii bu memleket için bu devlet için kim bir ağaç dikerse Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.