Ege Üniversitesi Çeşme Gastronomi Akademisinde sezonun ilk zeytinyağı üretildi

GÜNDEM 28.11.2023 - 10:03, Güncelleme: 28.11.2023 - 10:03 1888+ kez okundu.
 

Ege Üniversitesi Çeşme Gastronomi Akademisinde sezonun ilk zeytinyağı üretildi

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, eğitimin yanında üretmeye de devam ediyor.
Akademi bünyesindeki zeytinyağı sıkım atölyesinde sezonun ilk sıkımı yapıldı. Güçlü bir gastronomi eğitimi ile üretime katkı vermek istediklerini dile getiren Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, ‘’Fakültemiz bahçesindeki zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinleri kullanarak, akademimizde bulunan sıkım cihazıyla sezonun ilk zeytinyağını ürettik. Tamamı fakültemizin bahçesinden toplanan 100 kilo zeytini, Kocamaz Makine sahibi Serkan Kocamaz, öğretim üyelerimiz ve idari personelimizin eşliğinde sıktık. Elde ettiğimiz yaklaşık 15 litre zeytinyağı; eğitim, kurs ve tadımlarda kullanılmak üzere dinlendirmeye bırakıldı. Tarladan sofraya felsefesinin benimsendiği akademimizde, yerleşkedeki tüm tüketilebilir ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyor’’ dedi.
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa sürede önemli katkı sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, eğitimin yanında üretmeye de devam ediyor.

Akademi bünyesindeki zeytinyağı sıkım atölyesinde sezonun ilk sıkımı yapıldı.

Güçlü bir gastronomi eğitimi ile üretime katkı vermek istediklerini dile getiren Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, ‘’Fakültemiz bahçesindeki zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinleri kullanarak, akademimizde bulunan sıkım cihazıyla sezonun ilk zeytinyağını ürettik. Tamamı fakültemizin bahçesinden toplanan 100 kilo zeytini, Kocamaz Makine sahibi Serkan Kocamaz, öğretim üyelerimiz ve idari personelimizin eşliğinde sıktık. Elde ettiğimiz yaklaşık 15 litre zeytinyağı; eğitim, kurs ve tadımlarda kullanılmak üzere dinlendirmeye bırakıldı. Tarladan sofraya felsefesinin benimsendiği akademimizde, yerleşkedeki tüm tüketilebilir ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyor’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.