Ege Üniversitesi bağımlılığa karşı birlikte mücadele ediyor

GÜNDEM 11.03.2024 - 10:19, Güncelleme: 11.03.2024 - 10:19 2419+ kez okundu.
 

Ege Üniversitesi bağımlılığa karşı birlikte mücadele ediyor

Yeşilay’ın 104. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Genç Yeşilay Topluluğu ve İzmir Yeşilay Şube Başkanlığı iş birliğinde “Yeşil Yolculuk Sempozyumu ve Sergisi” düzenlendi.
Etkinliğe İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, EÜ Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Nurgül Şahin, Yeşilay İzmir Şube Yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Vali Yardımcısı Arıcan; “..Bağımlılık ile ilgili mücadeleyi tüm kamu kurumları, devletimiz elbette gösteriyor. Fakat bu mücadelede çaba sadece devlet kurumlarıyla değil yerelde bireylerin konuyu sahiplenmesiyle, hatta o toplum içinde doğmuş olan sivil toplum kuruluşlarının konuyu sahiplenmesi ve bu yönde gayret ve çabalarıyla mümkündür. Bizim çok güzide sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu sivil toplum kuruluşlarımızın Türkiye’nin dört bir yanında birimleri, teşkilatları, temsilcileri, gönüllüleri var. Bu büyük bir birikim” dedi. Gençlerin Yeşilay’a ilgisi bizleri mutlu ediyor Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Yeşilay’ın 104. yıldönümünde EÜ Genç Yeşilay Topluluğu’nun düzenlediği bu organizasyon çok kıymetli. Gençlerimizin Yeşilay’a üye olmasına, gönül vermesine çok kıymet veriyoruz. Günümüzde, toplumda bağımlılık sağlıklı bir toplumu tehdit eden ve sarmalayan bir duruma geldi.  Bu yüzden Yeşilay topluluklarımızdaki öğrencilerimizi çok ayrıcalıklı buluyorum” dedi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Yeni dünyada gelişen farklı bakış açılarını, dijitalleşmenin bağımlılık sürecinde ne kadar katkısı olduğunu sizlere aktarmayı hedefledim” diye konuştu. Farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz EÜ Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Nurgül Şahin; “Yeşilay Haftasının amacı toplumda bağımlılık oluşturan maddelerin zararlarına dikkat çekmek, bu maddelerin kullanımının önlenmesi ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesidir.  Ege Genç Yeşilay olarak yaptığımız etkinliklerde gençlerin bağımlılıklardan uzak bir şekilde sosyalleşmelerini sağlamaktayız” dedi.
Yeşilay’ın 104. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Genç Yeşilay Topluluğu ve İzmir Yeşilay Şube Başkanlığı iş birliğinde “Yeşil Yolculuk Sempozyumu ve Sergisi” düzenlendi.

Etkinliğe İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, EÜ Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Nurgül Şahin, Yeşilay İzmir Şube Yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Arıcan; “..Bağımlılık ile ilgili mücadeleyi tüm kamu kurumları, devletimiz elbette gösteriyor. Fakat bu mücadelede çaba sadece devlet kurumlarıyla değil yerelde bireylerin konuyu sahiplenmesiyle, hatta o toplum içinde doğmuş olan sivil toplum kuruluşlarının konuyu sahiplenmesi ve bu yönde gayret ve çabalarıyla mümkündür. Bizim çok güzide sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu sivil toplum kuruluşlarımızın Türkiye’nin dört bir yanında birimleri, teşkilatları, temsilcileri, gönüllüleri var. Bu büyük bir birikim” dedi.

Gençlerin Yeşilay’a ilgisi bizleri mutlu ediyor

Yeşilay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, “Yeşilay’ın 104. yıldönümünde EÜ Genç Yeşilay Topluluğu’nun düzenlediği bu organizasyon çok kıymetli. Gençlerimizin Yeşilay’a üye olmasına, gönül vermesine çok kıymet veriyoruz. Günümüzde, toplumda bağımlılık sağlıklı bir toplumu tehdit eden ve sarmalayan bir duruma geldi.  Bu yüzden Yeşilay topluluklarımızdaki öğrencilerimizi çok ayrıcalıklı buluyorum” dedi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Yeni dünyada gelişen farklı bakış açılarını, dijitalleşmenin bağımlılık sürecinde ne kadar katkısı olduğunu sizlere aktarmayı hedefledim” diye konuştu.

Farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz

EÜ Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Nurgül Şahin; “ Yeşilay Haftasının amacı toplumda bağımlılık oluşturan maddelerin zararlarına dikkat çekmek, bu maddelerin kullanımının önlenmesi ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesidir.  Ege Genç Yeşilay olarak yaptığımız etkinliklerde gençlerin bağımlılıklardan uzak bir şekilde sosyalleşmelerini sağlamaktayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.