Doktor Yakarışık, Bulancak’ta seminer verdi

EĞİTİM 06.11.2023 - 16:56, Güncelleme: 06.11.2023 - 17:01 8310+ kez okundu.
 

Doktor Yakarışık, Bulancak’ta seminer verdi

Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Yakarışık öğrencilere lösemi hakkında seminer verdi.
Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu konferans salonunda 8. Sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminerde, okulun Sağlık, Temizlik ve Beslenme Yeşilay kulübü sorumlusu öğretmen Ahmet Serdar Yasak ve okul rehberlik servisinin moderatörlüğünde 02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamından farkındalık oluşturuldu. Lösemi ve Doktorluk mesleğinin tanıtılması hakkında konuşan Doktor Yakarışık, ‘Löseminin nedir, nasıl oluşur, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevap verdi. Löseminin kan kanseri olduğunu, kan hücrelerinin anormal şekilde çoğalmasına neden olduğunu, bu durumun bağışıklık sistemini zayıflattığını ve enfeksiyonlara karşı savunmasız bıraktığını anlattı. Löseminin erken teşhis edilmesinin önemine vurgu yaptı. Tedavi yöntemleri arasında kemoterapi, radyoterapi ve kök hücre nakli olduğunu’ sözlerine ekledi. Doktorluk mesleği, insan sağlığını korumak, hastalıkları teşhis etmek ve tedavi etmek için bilimsel ve tıbbi bilgi ve beceri gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Doktor Yakarışık, ‘Doktorlar, farklı uzmanlık alanlarına göre hastaların ihtiyaçlarına göre hizmet verirler. Doktor olmak için tıp fakültesini bitirmek ve uzmanlık eğitimi almak gerekir. Doktorluk mesleği, hem zorlukları hem de ödülleri olan saygın ve sorumlu bir meslektir’ dedi. Doktor Mustafa Yakarışık, Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Seminer sonunda Okul Müdürü Rıfat Özdemir ve Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı tarafından Doktor Mustafa Yakarışık'a teşekkür plaketi takdim edildi.
Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Yakarışık öğrencilere lösemi hakkında seminer verdi.

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu konferans salonunda 8. Sınıf öğrencilerine yönelik verilen seminerde, okulun Sağlık, Temizlik ve Beslenme Yeşilay kulübü sorumlusu öğretmen Ahmet Serdar Yasak ve okul rehberlik servisinin moderatörlüğünde 02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamından farkındalık oluşturuldu.

Lösemi ve Doktorluk mesleğinin tanıtılması hakkında konuşan Doktor Yakarışık, ‘Löseminin nedir, nasıl oluşur, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevap verdi. Löseminin kan kanseri olduğunu, kan hücrelerinin anormal şekilde çoğalmasına neden olduğunu, bu durumun bağışıklık sistemini zayıflattığını ve enfeksiyonlara karşı savunmasız bıraktığını anlattı. Löseminin erken teşhis edilmesinin önemine vurgu yaptı. Tedavi yöntemleri arasında kemoterapi, radyoterapi ve kök hücre nakli olduğunu’ sözlerine ekledi.

Doktorluk mesleği, insan sağlığını korumak, hastalıkları teşhis etmek ve tedavi etmek için bilimsel ve tıbbi bilgi ve beceri gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Doktor Yakarışık, ‘Doktorlar, farklı uzmanlık alanlarına göre hastaların ihtiyaçlarına göre hizmet verirler. Doktor olmak için tıp fakültesini bitirmek ve uzmanlık eğitimi almak gerekir. Doktorluk mesleği, hem zorlukları hem de ödülleri olan saygın ve sorumlu bir meslektir’ dedi.

Doktor Mustafa Yakarışık, Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminer sonunda Okul Müdürü Rıfat Özdemir ve Müdür Yardımcısı Musa Fikret Dombaycı tarafından Doktor Mustafa Yakarışık'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.