Cumhuriyet İlkokulu’nda fosil etkinliği

EĞİTİM 27.09.2021 - 15:58, Güncelleme: 27.09.2021 - 15:58 6756+ kez okundu.
 

Cumhuriyet İlkokulu’nda fosil etkinliği

Bulancak Cumhuriyet İlkokulu 4-C Sınıfı Öğrencileri Fen Bilimleri dersinde ‘’Fosillerin oluşumunu açıklar’’ kazanımını eğlenerek öğreniyorlar. Hazırladıkları fosil etkinliklerini sınıf öğretmeni Elvan Civek Durdu ile birlikte sergilediler.
Öğretmen Durdu; ‘Yaşayıp hayatını kaybeden canlılar, ismi 'fosilleşme' olarak adlandırılan olay sonucu 'fosil' olurlar. Bu canlıların günümüze kadar ulaşabilmeleri için biyolojik, kimyasal ve fiziksel olaylar yaşamaları ve bir şekilde korunmuş olmaları gerekmektedir. Yani canlıların fosil olabilmesi için uygun bir ortama denk gelmeleri gerekmektedir. Bu yüzden fosiller için en uygun ortamın tortul kayaçlar olduğu ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra bazen de magmatik ve metamofrik kayaçlarda fosillerin bulunduğu aktarılmaktadır. Bir canlının fosil olabilmesi için atmosfer etkisinden korunması gerekmektedir. Fosilleşmeyi sağlayan kireçtaşı, çamurtaşı gibi gözenekleri az sayıda olan sedimanter kayaçlar, buz ve kehribar denilen fosil reçene sağlamaktadır. Bu şekilde hayatını kaybetmiş olan canlı bütünüyle korunabilir. Bu noktada şundan bahsetmek gerekiyor. Ölen canlıların et ve deri gibi bölümleri kısa süre çürüyüp ortadan kalkmaktadır. Yani fosil olarak geriye kalan kısmı iskelet kalıntılarıdır. Öğrencilerimize sınıf olarak fosil etkinliği gerçekleştirerek eğlenerek öğreniyoruz’ dedi. Haber: Erol Küçük 
Bulancak Cumhuriyet İlkokulu 4-C Sınıfı Öğrencileri Fen Bilimleri dersinde ‘’Fosillerin oluşumunu açıklar’’ kazanımını eğlenerek öğreniyorlar. Hazırladıkları fosil etkinliklerini sınıf öğretmeni Elvan Civek Durdu ile birlikte sergilediler.

Öğretmen Durdu; ‘Yaşayıp hayatını kaybeden canlılar, ismi 'fosilleşme' olarak adlandırılan olay sonucu 'fosil' olurlar. Bu canlıların günümüze kadar ulaşabilmeleri için biyolojik, kimyasal ve fiziksel olaylar yaşamaları ve bir şekilde korunmuş olmaları gerekmektedir. Yani canlıların fosil olabilmesi için uygun bir ortama denk gelmeleri gerekmektedir. Bu yüzden fosiller için en uygun ortamın tortul kayaçlar olduğu ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra bazen de magmatik ve metamofrik kayaçlarda fosillerin bulunduğu aktarılmaktadır. Bir canlının fosil olabilmesi için atmosfer etkisinden korunması gerekmektedir. Fosilleşmeyi sağlayan kireçtaşı, çamurtaşı gibi gözenekleri az sayıda olan sedimanter kayaçlar, buz ve kehribar denilen fosil reçene sağlamaktadır. Bu şekilde hayatını kaybetmiş olan canlı bütünüyle korunabilir. Bu noktada şundan bahsetmek gerekiyor. Ölen canlıların et ve deri gibi bölümleri kısa süre çürüyüp ortadan kalkmaktadır. Yani fosil olarak geriye kalan kısmı iskelet kalıntılarıdır. Öğrencilerimize sınıf olarak fosil etkinliği gerçekleştirerek eğlenerek öğreniyoruz’ dedi.

Haber: Erol Küçük 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.